Abone Ol

Darbecilerin üzerinden 1 dolar çıktı! Asker, polis, akademisyen...

15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alınan FETÖ/PDY şüphelilerin üzerinde 1 dolar banknotlar çıktı

Darbecilerin üzerinden neden 1 dolar çıktı?

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan bazı şüphelilerin üzerinden, FETÖ/PDY terör örgütü elebaşısı, hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Fethullah Gülen'in "okuduğu" iddia edilen bir dolarlar çıktı.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, emniyet müdürlüğü ekiplerince yakalanan bazı şüphelilerin üzerinden çıkan bir dolarlık banknotların sırrı çözüldü. Örgüt içerisindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı da değerlendiren paraların, FETÖ'nün elebaşı tarafından sözde "Bereket ve işlerinin yolunda gitmesi" amacıyla okunarak gönderildiği iddia edildi.

ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİNİN ÜZERİNDEN 1 DOLAR ÇIKTI

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan bazı asker, polis, akademisyen ve iş adamlarının üzerinden birer dolarlık banknotlar çıktı.

Örgüt için önemli olduğundan şüphelenilen bazı isimlerin üzerinde seri numarası "F" ile başlayan 1 dolar çıkması dikkati çekti. Diğer zanlıların cüzdanlarında ise J ve C seri numaralı 1 dolarlık banknot bulundu.

Darbecilerin üzerinden 1 dolar çıktı! Asker, polis, akademisyen... - Resim: 1Mehmet Dişli'nin savcılık ifadesi: Tüm görüşmeleri Komutan emriyle yaptım

Dolarları iş adamlarının bereket, askerlerin ise örgüte mensup olduğunu göstermek için yanında taşıdığı iddia edildi.

ASKERLERİN ÜZERİNDEKİ 1 DOLARLAR

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk'ün damadı Yarbay Hakan Karakuş'un evinde yapılan aramalarda 69 adet 1 dolar bulundu. Yarbay Karakuş ifadesinde, "Ben bu dolarları Amerika'ya tatbikata gittiğimde harcamalar sonrasında artan para üstleri şeklinde biriktirdim. Onlar hatıra olsun diye çekmecede duruyordu" diye savundu.

Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka'nın odasında yapılan aramada bir dolarlık metal para, Sahil Güvenlik Ege Bölge Deniz Komutanı Kurmay Albay Murat Yılmazaslan'ın odasında ise "F serisi" bir dolarlık banknot ele geçirildi.

Hava Harp Okulu Destek Komutanı Albay Yusuf Özdemir'in darbe günü okulda rütbeli ve rütbesiz askerlere sarı zarf içinde "F serisi"nden 1'er dolar dağıttığı öğrenildi. "F serisi" dolarlardan bir tanesi, darbe girişiminden tutuklanan sözleşmeli er Muhammet Ömer Saldanlı'nın üzerinden çıktı.

Kırklareli'nde askeri darbe girişiminden 2 gün sonra tutuklanan 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak üzerinde "1 ve 5 dolar", Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli başçavuş Özcan Şahanoğlu'nun üzerinde de 1 dolarlık banknot bulunduğu ortaya çıktı.

Darbecilerin üzerinden 1 dolar çıktı! Asker, polis, akademisyen... - Resim: 2Yarbay Karakuş: Darbe girişiminin 22.30'da farkına vardım

14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanlığı'nda yapılan çalışmalarda bazı askerlerin üzerinde farklı serilerde 1 dolar bulundu. Zonguldak Garnizon Komutanlığında görevli Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler'in ikametinde yapılan aramada 1 dolar çıktı.

Sakarya'da düzenlenen operasyonda aralarında Erenler İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Ümit Ahlat ve İstihbarat Şube Müdürünün de yer aldığı 11 asker gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin makam odası ve evlerinde arama yapıldı. Yapılan aramada, şüphelilerin üzerinden 1 dolar çıktığı öğrenildi.

POLİSLERİN ÜZERİNDEN 1 DOLARLAR ÇIKTI

Muş'ta darbe girişiminin yaşandığı gece kendisine verilen talimatlara uymayarak polis memurlarından darbeyi desteklemelerini istediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli emniyet amiri Beyhan Ceylan'ın da üzerinde 1 dolar bulundu.

Elazığ'da gözaltına alınan 18 emniyet mensubunun üzerinden 1 dolar çıktı. Gözaltına alınan eski Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Ç.'nin üzerinde 1 dolar bulundu.

Elazığ'da gözaltına alınan şüphelilerden aralarında 3'üncü ve 4'üncü sınıf emniyet müdürleri, emniyet amirleri ve bir komiserin bulunduğu 18'inin cebinden FETÖ/PDY'nin şifresi olarak tahmin edilen 1'er dolar çıktığı kaydedildi. Ağrı'da gözaltına alınan polisin üzerinde 1 dolar bulundu.

AKADEMİSYENLER'DEN 1 DOLAR ÇIKTI

Çukurova Üniversitesi'nde 5 akademisyenin, Kanuni Üniversitesi'nde 3 akademisyenin, İstanbul Üniversitesi'nde akademisyenlerin odalarından 10 adet, Namık Kemal Üniversitesinde bazı akademisyenlerden 5 adet 1 dolar çıktı.

1 DOLAR ÇIKAN DİĞER ŞÜPHELİLER

- Karaman'da FETÖ/PDY'ye ait okulda muhasebeci olduğu ileri sürülen bir kişinin evinden "F serisi" dolar buldu.

- Mersin'de FETÖ/PDY'ye örgüte finansal kaynak sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişinin üzerinden 1'er dolar çıktı.

- Kırşehir'de yurtta yapılan aramada, müdür odasında bardağın içerisine gizlenmiş "B serisi" 1 dolar, R.Y'nin cüzdanında da 1 dolar bulundu.

- Kocaeli'de gözaltına alınan 19 şüphelinin bazılarının üzerinden 1 dolar çıktı.

- FETÖ/PDY'nin sözde "Muş il imamı" olduğu gerekçesiyle İlci İmam Hatip Lisesinde meslek öğretmeni olan Bahattin Türkaslan'ın üzerinden 1 dolar çıktı.

- Sivas'ta bir okulda çelik kasadan, kasanın iç yüzeyine yapıştırılmış 1 dolar çıktı.

- Zonguldak'ta bazı eğitim kurumlarında 1 dolar bulundu.

- Hakim Neslihan Dağlı ile Gülüzar Gülşen Fırat adlı kişinin de üzerinde 1'er dolarlık banknotlar çıktı

- Iğdır'da Özel İbrahim Avcı okulunda 1 dolar bulundu.

- Erzincan'da düzenlenen operasyonda 1 kişinin evinde 1 dolar çıktı.

habertürk