Abone Ol

Darbeci ÖKK astsubayından bomba itiraflar!

Darbe girişimiyle ilgili soruşturmada tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu Astsubay N.C, ifadesinde, FETÖ ile lise son sınıfta cemaat evlerine giderek tanıştığını anlattı.

Darbeci ÖKK astsubayından bomba itiraflar!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturmada tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) mensubu Astsubay N.C, ifadesinde, FETÖ ile lise son sınıfta cemaat evlerine giderken tanıştığını anlattı. N.C, verdiği ifadesinde, lise son sınıfta üniversite sınavlarına hazırlanırken cemaate ait dershanenin düzenlediği ödüllü deneme sınavına katıldığını, dereceye girmediği halde "Cesim" isimli bir şahsın kendisini aradığını, yaptıkları görüşme sonunda belirli günlerde söz konusu şahsın evine gidip gelmeye başladığını anlattı.

Gittiği cemaat evlerinde FETÖ propagandası yapıldığını belirten N.C, şöyle devam etti: "Bu kişi bana kendisini Cesim diye tanıttı, Niğde Üniversitesinde matematik bölümü öğrencisi olduğunu ve bana derslerimde yardımcı olabileceğini söyledi. Daha sonra Cesim’in Niğde’deki evine belli aralıklarla gittim. Bu gidişlerim 6 ay sürdü, daha sonra Cesim beni Niğde Üniversitesinde okuyan ve adı Mert olan başka biriyle tanıştırdı. Mert’in evine de ÖSS sınavına kadar gittim. Mert’in evinde, ders çalışmaktan ziyade sürekli Fetullahçıların propagandası yapılırdı." Astsubaylık için girdiği sınavı kendi çabası ile kazandığını, sınav öncesi kimseden soru almadığını savunan N.C, sonraki süreçle ilgili şunları anlattı: "Okulu kazandıktan sonra isminin Cezmi olduğunu bildiğim Mardinli ve Niğde Üniversitesinde okuyan bir öğrenciye devredildim. Bu kişinin evinin adresini şu an tam hatırlayamıyorum ama gidip gösterebilirim. Cezmi’nin evine 2 haftada bir gidip gelmeye başladım. O evde yine Fetullahçı propaganda yapılırdı. Bu gittiğim evlerde ben ve bağlı bulunduğum yukarıda isimlerini verdiğim kişilerin dışında kimse olmazdı. Bu eve Sağlık Astsubay Meslek Yüksekokulunun 1. sınıf 1. dönem bitişine kadar gittim. Birinci dönem bittikten sonra ben bu yapıdan uzaklaşmak istedim ve okul bitene kadar evlerine gitmedim ve başka bir yerde de bu kişilerle görüşmedim."
- “Himmet vermeyi reddedince tehdit edildim”

Astsubaylık okulundan mezun olduktan sonra Cezmi isimli şahsın kendisiyle iletişime geçtiğini, kendisinden ilk maaşını himmet olarak bağışlamasını istediğini ancak bu talebi kabul etmediği için tehdit edildiğini belirten N.C, ifadesini şöyle sürdürdü: "Okulu 2012 Ağustos ayında bitirdim. Sonra stajlarıma başladım. Akabinde benimle tekrar Cezmi iletişime geçti ve aldığım ilk maaşı himmet adı altında bağışlamamı istedi. Ben Cezmi’nin bu talebini reddettim ve maaşımı vermedim. Benim bu tutumum karşısında Cezmi bana 'sicilimi bozmak, meslekten uzaklaştırmak' gibi tehditlerde bulundu, ben bu tehditlere boyun eğmedim." Stajını tamamladıktan sonra Şemdinli’ye atandığını, buradaki görev yerine gitmeden önce Cezmi’nin yine kendisi ile iletişime geçtiğini aktaran N.C, "Beni Şemdinli’de bu yapıya mensup birine devretmek istediler, ben de karşı çıktım ve telefonu kapattım fakat ısrarla beni aramaya devam ettiler. Şemdinli’deki görev süresi boyunca benimle iletişime geçmeye çalıştılar fakat ben bu yapıyla uzaklaşmak istediğim için her seferinde reddettim" savunmasını yaptı.

- “Himmet istediler, Fetullahçı biriyle evlendirmek istediler”

Temmuz 2015’te Ankara’ya tayininin çıktığını, bu esnada izin kullanmak için gittiği memleketinde Cezmi ile bir kez daha karşılaştığını, bu görüşme esnasında yeni görev yerini ağzından kaçırdığını öne süren N.C, şunları kaydetti: “Beni yine Ankara’da bu yapıya mensup birine devretmek istediler. Ben yine reddettim. Bu kişiler benden sürekli himmet adı altında para istediler, kendi istedikleri kişilerle evlenmemi istediler fakat ben kabul etmedim. Cezmi beni ismini bilmediğim birine devretmiş bu kişi daha sonra tam hatırlamamakla birlikte Temmuz 2015’in sonunda veya Ağustos 2015’in başında adresini tam hatırlamadığım ama tarif edebileceğim Keçiören Tepebaşı’ndaki eve gelmemi istedi, ben de bu eve gittim. Burada ismini bilmediğim kişi vardı daha sonra o gün tanıştığım Özel Kuvvetler'de görevli olan Astsubay Kıdemli Çavuş A.Y. ve yine aynı yerde görevli Astsubay Kıdemli Çavuş L.K. o eve geldi. Keçiören Tepebaşı’ndaki eve o gün dışında bir daha gitmedim. O evde çok kısa bir süre kaldım. Hal hatır sorma ve bahsettiğim astsubaylar ile tanışma dışında bir şey yaşanmadı.

Daha sonra A.Y, Keçiören’de ev tuttuğunu söyledi. Ağustos 2015’ten sonra tamamen bağımı kopardım ve bu yapıyla ilişkimi kestim. Hatta beni Fetullahçılara mensup biriyle evlendirmek istiyorlardı, ben de tamamen bu yapıdan uzaklaşmak için ailemin münasip gördüğü eşim N.C. ile görücü usulü evlendim. Bir daha bunlarla iletişime hiçbir şekilde geçmedim. Bunlara herhangi bir maddi ve manevi destek vermedim. Hiçbir talimatlarını yerine getirmedim."

- FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı

Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu sağlık astsubayı N.C, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. İfadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten N.C, FETÖ mensupları tarafından ordudan atılmakla tehdit edildiği için yaşadıklarını kimseye anlatmadığını iddia etti. Darbe girişimine destek vermediğini, 15 Temmuz gecesi Ağrı’da görevli olduğunu savunan N.C, "Bir dönem bu yapının içinde olduğum için çok pişmanım. Bu örgüte destek veren kim varsa kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaya, adreslerini tarif etmeye hazırım. Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak isterim" ifadesinde bulundu.