Abone Ol

Darbe sonrası Hulusi Akar: Erken davrandık rezil olduk

Darbe sonrası Hulusi Akar'ı helikopterler Başbakanlık binasına taşıyan pilot Albay Kapan, Akar'ın kendisine 'erken davrandık, beklemeliydik rezil olduk' dediğini söyledi.

Darbe sonrası Hulusi Akar: Erken davrandık rezil olduk

15 Temmuz  darbe girişimi gecesi  Ankara'da helikopterlerin havalandığı Kara Havacılık Komutanlığı'ndaki faaliyetlere yönelik açılan davada, hakim karşısına ilk kez çıkan ve ertesi gün Genel Kurmay Başkanı'nı helikopterle Başbakanlık binasına götüren helikopter pilotu Albay Uğur Kapan, Akar'ın kendsine 'erken davrandık, beklemeliydik, rezil olduk' dediğini söyledi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmada ifade veren Pilot Albay Kapan'ın Hulusi Akar'ın kendisine  "Akar bana 'erken davrandık, beklemeliydik, rezil olduk' dedi" sözleri duruşma salonda bir anda buz gibi bir hava esmesine neden oldu.

'DERE GEÇİLDİ AT DEĞİŞTİRİLEBİLİR'

Mesut Hasan Benli ise twitter hesabında Pilot Kapan'ın sözlerine yer veren mesajında "Dere geçildi at değiştirebilir. Akar hedefte. Pilot Kapan : 'Akar, bana erken davrandık, beklemeliydik. Rezil olduk' dedi" ifadelerini kullandı.

Darbe sonrası Hulusi Akar: Erken davrandık rezil olduk - Resim: 1

Albay Kapan'ın, Hulusi Akar hakkında söylediği, "Akar helikoptere bindiğinde boğazında herhangi bir kesik yoktu" sözleri ise Hulusi Akar'ın Akkıncı Üssü'ne boğazı kemerle sıkılarak zorla götürüldüğü yolundaki sözleri ile farklılık gösterdi.

Org. Hulusi Akar, Akıncı Üssü'ne zorla götürüldüğünü ve kendisinin boğazının kemerle sıkıldığını iddia etmişti. Org. Akar, Başbakan Yıldırım'la beraber ayakta yaptığı açıklamada sık sık kafasını yukarı kaldırmış ve boğazındaki kesik böylece kameralara takılmıştı.

Öte yandan MİT'e ihbarda bulunan binbaşı davada sanık veya tanık olarak yer almıyor.