Abone Ol

"Darbe günlükleri" Askere karşı komplo mu? Özden Örnek Paşa neden hedef seçildi?

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlükteki ''darbe girişimi'' iddialarını yalanladı. Özden, ''Böyle bir günlüğüm mevcut değildir'' diye konuştu. Peki bu komployu kim ne amaçla hazırlıyor?

"Darbe günlükleri" Askere karşı komplo mu? Özden Örnek Paşa neden hedef...

Cemaate yakın gazete ve dergilerin ortaya attığı sözde günlükleri ve darbe iddialarını Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ikinci kez yalanladı. Örnek Paşa iki kez "Komutanlığım süresince kesinlikle günlük tutmadım!" dediği halde Cemaat medyası önce internet üzerinden, sonra yazılı ve görsel medyasıyla "Darbe" iddialarını gündeme gertirmeye ve tam da Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ortalığı karıştırmaya çalışıyor.

Bu kadarını görmemek için kör olmak lazım. Ancak Medyafaresi de medyada yeralan bu iddiaları "Gerçekler ortaya çıksın" diye yayınladı.

Daha önce UTAH merkezli internet siteleri aracılığıyla başlattıkları komplo devam ediyor.

İşte Özden Örnek'in açıklaması...

CNN TÜRK'e konuşan Özden, "Komutanlığım döneminde hiçbir zaman günlük tutmadım. Böyle bir günlüğüm mevcut değildir. Haberler tamamen uydurmadır" dedi.
      Özden sadece 1957-81 döneminde tuttuğu "hatıratlar" olduğunu belirterek, "Tutulan notlar günlük değil hatırattır. Bu dönemden sonra ve komutanlık sırasında günlük tutulmamıştır. Karargahta günlük programlarım düzenli olarak kayıt edilmekteydi. Günlük programlar ve ziyaretleri alıp bunlar üzerinden tamamen senaryo yazılmış" ifadesini kullandı.
  
      "AKP'ye 2004'te darbe girişimi" iddiası
      Nokta dergisinde bugün yayımlanan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen notlarda, kuvvet komutanları ve jandarma komutanının AK Parti'ye karşı iki ayrı darbe planladığı ancak dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün bu girişimlere karşı çıktığı iddia edildi Nokta dergisi eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen ve daha önce de basında bir kısmı yayımlanan günlük notlarının 2003 yılı sonu ve 2004 yılı başlarına ait olan bölümlerini yayımladı.
      Dergide kuvvet komutanları ve jandarma komutanının, 2004'te AK Parti'ye karşı "Sarıkız" ve "Ayışığı" adlı iki ayrı darbe girişimi planladığı ancak dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün buna karşı çıktığı öne sürülüyor.