Abone Ol

Darbe gecesinden beri bir ilk: SMA yazan arabasıyla köprüyü kapattı, o eylemci kim çıktı?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün her iki yönde de trafiğe kapatılmasının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan olaya ilişkin açıklama geldi. Üzerinde SMA yazan aracı kullanan şahsın bipolar tedavisi gördüğünü söyleyen Yerlikaya, Emniyet görevlilerinin şahsı ikna ettiğini aktardı. Gazeteci Ufuk Çeri de yaptığı paylaşımla köprünün Avrupa gidiş tarafının kontrollü bir şekilde trafiğe açıldığını aktardı.

Darbe gecesinden beri bir ilk: SMA yazan arabasıyla köprüyü kapattı, o eylemci kim çıktı?

Alınan bilgiye göre ekipler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü her iki yönde araç girişine kapattı. Köprüde çok sayıda polis ekibi bulunurken, araçların köprüye girişine izin verilmedi, köprü girişlerinde yoğun araç kuyrukları oluştu. Bakan Yerlikaya'dan olaya ilişkin açıklama geldi.

Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz Şehitler Köprüsünde, üzerinde SMA yazan bir aracın saat 22.14’te yolu kapatması nedeniyle köprü trafiği çift yönlü olarak trafiğe kapatılmıştır.

Aracı kullanan R. C. Ç. adlı şahsın 1,5 yıldır bipolar tedavisi gördüğü tespit edilmiştir.

Emniyet görevlilerimiz şahısla müzakere etmiş ve şahıs ikna edilip teslim alınmıştır.

İstanbul Valiliği tarafından köprü trafiğinin kapatılmasına neden olan olay hakkında, "Köprüde meydana gelen olayın bireysel bir eylem olduğunu değerlendiriyoruz. Emniyet, tedbir amaçlı köprü trafiğini durdurdu" açıklaması yapıldı.

Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."