Abone Ol

Daily Telegraph'tan dikkat çeken Erdoğan yorumu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere ziyareti İngiliz gazetelerinde de büyük yankı buldu. Erdoğan'ın İngiltere ziyaretine başyazılarından birini ayıran Daily Telegraph, Erdoğan'ı kabul etmenin İngiltere'nin çıkarına olduğunu yazdı.

Daily Telegraph'tan dikkat çeken Erdoğan yorumu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere ziyaretine başyazılarından birini ayıran Daily Telegraph, "Erdoğan'ı ağırlamak" başlıklı yazıda, Cumhurbaşkanı'nı Londra'da kabul etmenin İngiltere'nin çıkarına olduğunu vurguluyor.

"Erdoğan'ın İngiltere ziyaretine, otokratik yönetimine karşı beklenen protestoların eşlik ettiğini" söyleyen gazete, "Yine olağan insanlardan Erdoğan'ın İngiltere'ye gelmemesi için olağan talepler vardı. Aslında, bazı solcular istediklerini elde ederlerse bu ülkeye, belki Hamas liderleri dışında kimsenin resmi ziyarete gelmesine izin verilmez" diyor.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Gazete şöyle devam ediyor;

“Cumhurbaşkanı Erdoğan savunulması kolay biri değil. Kendisini eleştiren gazetecileri ve muhalefet eden siyasetçileri hapse attı. Son yıllarda Atatürk'ün kurduğu, dünyanın en başarılı Müslüman ve laik ülkesini İslami Cumhuriyeti'ne benzer bir şeye dönüştürdü. Ama Erdoğan'ı İngiltere'ye davet etmek için bu aşırılıkları savunmak gerekmiyor. Erdoğan, dünyanın en çalkantılı bölgesinde anahtar önemdeki stratejik bir konumda olan, büyük ve güçlü bir ülkenin lideri."

'BATI TÜRKİYE'YLE ARASINI İYİ TUTMALI'

Daily Telegraph, ayrıca Türkiye'nin bir NATO üyesi olmasına karşın "onlarca yıllık düşmanlığı bir kenara bırakıp Suriye'de bir ateşkes yapmayı Rusya'yla ortak bir davaya dönüştürdüğünü"söylüyor ve yazıya şu satırlarla son veriyor.

"Batı'nın, siyaset yapıcılar tarafından uzun süredir Avrupa'da barışı korumak ve Ortadoğu veya Rusya'dan yükselebilecek tehditlere karşı muhafız olarak görülen Türkiye'yle arasını iyi tutması gerekiyor. Ankara'nın tersine, protestocular burada istediklerini söylemekte özgür, ancak Erdoğan'ı burada ağırlamak İngiltere'nin ulusal çıkarlarına uygun."