Abone Ol

"Daha İstiklal Marşı'nın ilk cümlesini bilmiyorsun!!!" Savaş Ay Lerzan Mutlu'yu nasıl sıkıştırdı? VİDEO

Lerzan Mutlu Savaş Ay'ın kendisiyle yaptığı röportajı yayınlamasına mahkemeden tedbir kararı çıkarttı. Kendisinin küçük düşürüldüğünü söyleyen Lerzan Mutlu ile SavaşAy canlı yayında karşı karşıya geldi.

"Daha İstiklal Marşı'nın ilk cümlesini bilmiyorsun!!!" Savaş Ay Lerzan...


Savaş Ay, sabah gazetesi cumartesi eklerinde doğup, posta gazetesi'nde devam eden 'Anlat Savaş Abi`ne'  röportajlarını kitap olarak bastı ve sanat dünyası karıştı.

'Sansür' için en fazla uğraş veren isimler başında Lerzan Mutlu, Helin Avşar, Doğa Bekleriz, Mine Çayıroğlu, Ece Erken ve Yeliz Yeşilmen geliyor demiştik. Ve sansür yapmak isteyenlerin başında gelen Lerzan mutlu bugün katıldığı "Herkes Yanlış Biliyor" programında usta gazeteci Savaş Ay'a 100 bin YTL.`lik tazminat davası açtığını söyledi

Lerzan mutlu röportajın yayınlandığı gün hariç görsel yada  yazılı basında yer alamaz diye Savaş Ay'a noterden ihtar çektiğini belirterek; "Eğer yayınlanırsa hukuksal yollar açık kalır diye belirttim.  Fakat Savaş Ay, Tv programında her şeyi göze alarak kitabı bastığını söyledi. Bende kendisine  yarın 100 bin YTL`lik tazminat  davası açıyorum" dedi.

Programa telefonla bağlanan Savaş Ay;  "Kendisi tazminat davası açar, cezayı mahkeme keser. Bu adliyede görülecek bir şey. Ama ikinci kısım çok önemli 40 soru var sadece 4 yanlış var diyor. Burada  ciddi bir suçlama var 33 yıllık gazeteciyim. Benim 33 yılımı suçluyor. Bunun ispatı basit görüntüleri izleyelim herkes gerçeği görsün" dedi. Röportajdan notlar okuyan Savaş Ay; "Bir insan papayı bilemez genel kurmay başkanını bilemeyebilir ama Türkiye Cumhuriyeti`nde yaşayan herkes bir de Tv'ye çıkıp program yapıyorsa, en azından İstiklal Marşı`nın giriş cümlesini bilmek zorundadır" dedi.