Abone Ol

Dabık neden önemli? Önce 3. dünya savaşı, ardından İstanbul...

ÖSO, Dabık'ın kapısına dayandı. Son 48 saat açıklaması yapıldı. Dabık köyü teröristler için simgesel değerde. 3. Dünya Savaşı'nın buradan patlak vereceğini ardından da İstanbul'u silahsız teslim alacaklarını ileri sürüyorlar

Dabık kehaneti! 3. Dünya Savaşı ve İstanbul!..

“48 saat içinde Dabık’ta olacağız”
Hava Kuvvetleri Komutanlığınca, bugün 41. gününde olan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü IŞİD'e ait komuta yeri, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina imha edildi. Dünyanın gözü kulağı Türk askeri ve Türkiye’nin desteğindeki muhaliflerde… Yapılan son açıklamaya göre muhalif güçler IŞİD’in büyük önem verdiği Dabık köyüne çok yaklaştı. Muhalifler “Eğer bir aksilik olmazsa 48 saat içinde Dabık’ta olacağız” açıklamasını yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü  hedeflerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı  devam ediyor.

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş  Milletler Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile Birleşmiş Milletler’in IŞİD ile mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde devam eden harekat, 41'inci gününe ulaştı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, harekat kapsamında muhalif  unsurlardan oluşan üç özel görev kuvvet grubunun karadan ve havadan sağlanan  yoğun ateş desteğiyle Rai güneyindeki 7 meskun mahallin ele geçirilmesine yönelik  çalışmaları sürüyor. Devam eden operasyonlar sırasında özellikle Boztepe, Hardanah ve Türkmen Barı bölgelerinde yoğun çalışmalar yaşanıyor.

DABIK’TAKİ HEDEFLER VURULDU

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan hava harekatıyla dün Aktarin,  Türkmen Barı ve Dabık'taki 9 hedefe 10 bomba atıldı, terör örgütü IŞİD'in komuta  yeri, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullandığı 9 bina imha edildi.  Koalisyon güçleri tarafından, Ziyadiyah, Bahrutah, Duvaybık, Aktarin ve Türkmen  Barı bölgelerine yönelik 11 hava harekatında ise 13 terörist etkisiz hale  getirildi, 4 bina, ikisi patlayıcı yüklü 3 araç ve 1 havan imha edildi.

Dünyanın yakından takip ettiği Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili Reuters haber ajansı örgütün sembolik olarak büyük önem verdiği Dabık köyüne muhaliflerin yaklaştığı bilgisini geçti.  Ajans Türkiye’nin 41 gün önce başlattığı sınır ötesi harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusu’nun Suriye’nin kuzeyinde geniş bir bölgeyi IŞİD’den geri aldığı, bölgede kontrolü sağladığı özellikle Dabık köyü çevresinde ilerleme kaydettiğini yazdı. Türkiye’nin desteklediği muhalif gruplardan Sultan Murad’ın komutanı Ahmed  Osman bir aksilik çıkmazsa 48 saat içinde IŞİD’in elinde bulunan Dabık köyüne ulaşacaklarını söyledi.

DABIK NEDEN ÖNEMLİ?

Terör örgütü Dabık köyünün kafirler ile inananlar arasında kıyametin ahberscisi olacak büyük bir savaşın yaşanacağı yer olduğuna inanıyor.  Köy örgüt için büyük bir de mühimmat deposu. Örgütün İngilizce propaganda aracı olarak çıkardığı derginin adı da “Dabiq”… Örgüt Dabık’ta üçüncü dünya savaşı yaşanacağını ve bu savaştan galip çıkacağına inanıyor. Ardından hedefleri ise İstanbul’u silahsız bir şekilde almak.