Abone Ol

Çürük raporu alıp askere gitmeyen oyuncular ortaya çıktı!

Sahte Çürük Raporu iddianamesinden dizi ve film oyuncuları da çıktı. İşte o isimler

Çürük raporu alıp askere gitmeyen oyuncular ortaya çıktı!

Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta'nın Sahte Çürük Raporu çetesi iddianamesinde sanat camiasından birçok ismin de askere gitmemek ya da rahat askerlik yapmak için çeteden yardım istediği ortaya çıktı.

Aralarında ödüllü sinema filmi TAKVA'nın oyuncularından olan Murat Cemcir, Türk Malı dizisinde 'Yarcan' karakterini canlandıran Sinan Çalışkanoğlu, Geniş Aile dizisinde 'Mürsel' karaterini oynayan İlker Ayrık, Arka Sokaklar dizisinin başrol oyuncularından Alp Korkmaz ile Bir Bulut Olsam dizisinde 'Mustafa Bulut'u canlandıran Engin Akyürek'in de arasında bulunduğu oyuncu, senarist, yapımcı, menajer ve teknik eleman 25 kişinin askere gitmemek için çeteye 193 bin 398 TL ödediği öne sürüldü.

YARCAN 45 BİN LİRAYA ÇÜRÜK RAPORU ALDI

Ayrıca sanıkların sinema ve tiyatro oyuncusu Sinan Çalışkanoğlu'na 60 bin liralık da senet imzalattıkları iddia edildi.

Sinema ve tiyatro sanatçısı olan ve Türk Malı dizisinde 'Yarcan' karakterini canlandıran Sinan Çalışkanoğlu'nun örgüte başvurduğu, hastanece yapılan inceleme sonucu kendisine askerliğe alverişsiz raporu verildiği bunun karşılığında da örgüte toplamda 45 bin lira ödediği ifade edildi. Çürük raporu alındıktan bir süre sonra suç örgütü mensuplarının 60 bin TL daha talep ettiği Sinan Çalışkanoğlu'nun ise bu parayı ödemek istemediğini beyan etmesi üzerine tehdit etmeye başladıkları kaydedildi.

"BU OYUNCULAR VAR YA TAM BİR TEHLİKE"

İddianamede de yer alan bir telefon görüşmesinde Murat Tugay Tepe'nin, "60 milyar lira alacağım vardı 'atla gel lan buraya' dedim. 'Konuşup durma' dedim. 'İmzala lan senetleri' dedim. Senetleri aldım. O.....çocuğu bunlar, oyuncular varya tam bir tehlike ya... Tabii hemen imzaladı. Bir de artistlik yapıyordu 'lan oyun mu oynuyoruz lan' dedim. 'Nefes alıyorsun burda' dedim. 'Sakin dur lan' dedim. 'Nasıl' dedim 'hastanede karı gibiyse burada da olcaksın karşımda' dedim" dediği belirtildi.

"İKİNCİ DİZİYE İMZA ATIYOR 100 MİLYAR MI İSTESEK"

Murat Tugay Tepe'nin başka bir telefon görüşmesinde de " Sinan ikinci diziye de imza atıyor Şafak Sezer'in karşısında oynuyor. Şafak Sezer var ya. Disko diye bir dizi. Ya olmazsa biz bir 100 milyar mı istesek. a..na koyayım... Ondan sonra imza atıyor Sit coma Şafak Sezer" diye konuşmasının örgütün bu çürük raporu alma eylemlerini tamamen haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla gerçekleştirdiklerini gösterdiği belirtildi.

SENARİSTTE BÜYÜK PARA VAR BİLİYOR MUSUN?

Arka Sokaklar dizisinin senaristi Ozan Emre Yurdakul da örgütün mağdurları arasında yer aldı. Senarist Ozan Emre Yurdakul'un askerlik yerinin ayarlanmsı ve rahat askerlik yapmak için örgüte 44 bin 350 lira verdiği öne sürüldü. Örgütün lideri olduğu öne sürülen Murat Tugay Tepe'nin örgütün üyesi olduğu iddia edilen ve Arka Sokaklar dizisnde kameraman olan Taylan Özgür Düşko bu konuya ilişkin yaptığı telefon görüşmesi ise iddianamede şöyle yer aldı:

Murat Tugay Tepe: He iyi ya bu Ozan Emre Yurdakul da büyük para var biliyor musun? Yav onlar rahat diyorum para konusunda.

Taylan Özgür Düşko: İndir Faik bölüm başı 15-20 milyar para alıyorlar oğlum onlar 15 milyar alıyorlarmış.

Murat Tugay Tepe: Ayda 80 milyar yani

Taylan Özgür Düşko: Tabi sen az götürdün oradan. Sen asıl voleyi oradan vuracaktın vuramadın oğlum".

Murat Tugay Tepe: Ben gerekeni yaptım sen merak etme daha nereye kadar alacağız lan 20 bin dolar aldık yeter işte.

Askerlikle ilgili tecil işlemelerini yaptırmak için örgütten yardım isteyen ve hala bakaya olarak arandığı öne sürülen oyuncu Engin Akyürek çeteye 3 bin lira verdiği ve sanıklardan şikayetçi olduğu belirtildi.