Abone Ol

Cüneyt Özdemir tepki çekti: Affedersin HDP yandaşlığı yok mu?

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Habertürk ekranlarında HDP'ye yönelik tepki çeken ''Affedersin HDP yandaşlığı yok mu?'' ifadesini kullanmıştı. Özdemir sarfettiği sözlerle ilgili açıklama yaptı.

Cüneyt Özdemir tepki çekti: Affedersin HDP yandaşlığı yok mu?

HaberTürk ekranlarında yayınlanan Kübra Par'ın sunduğu 'Açık ve Net' programında gazeteci Cüneyt Özdemir, "Apolitik olarak değişti mi Cüneyt Özdemir? 'Eskiden muhaliftin, şimdi yandaşsın, iktidara yaranmaya çalışıyor Cüneyt Özdemir' bu doğru mu?" sorusunu yanıtladı.

Özdemir, "Bir insanın beğendiği şeyleri söylediğim için ben onun taraftarı olmam. Yandaşlık neyin yandaşlığı, AK Parti yandaşlığı mı?

CHP yandaşlığı yok mu, İyi parti yandaşlığı yok mu, affedersin HDP yandaşlığı yok mu? Bütün yandaşlık ihalesi AK Parti'ye devredilmiş durumda. Diğer partileri destekleyenler demokrat, AK Parti'yi destekleyenler demokrat oluyor" diye konuştu.

Daha sonra konuyla ilgili konuşan Özdemir, sözlerinin yanlış yere çekildiğini söyledi.

Youtube kanalından yaptığı canlı yayında kendisine yönelik eleştirilere değinen Cüneyt Özdemir, "Orada onu demek istemedim. 'Ben HDP'nin gerçekten diğer partilere baktığınızda daha demokratik, parti içi demokrasisi daha çalışan, kadınlara daha fazla kota ayıran, değer veren bir parti olduğunu düşünüyorum. Onun bile yandaşları körü körüne yandaşlık yapıyorlar' diyorum. O gidiyor benim anlattıklarımı 'böyle dedi'. Öyle görmek istiyorsan devam et. Ben ne diyebilirim abi. Bakış açını değiştirmek çok zor" açıklamasını yaptı.