Abone Ol

Cüneyt Özdemir: Kürt mutfağının derdi Beyaz Türk'ü gerdi!

Radikal yazarı Cüneyt Özdemir'den Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'e yönelik sert bir 'Beyaz Türk' eleştirisi geldi bugün...

Cüneyt Özdemir: Kürt mutfağının derdi Beyaz Türk'ü gerdi!

Radikal yazarı Cüneyt Özdemir bugün hem Kürt mutfağı üzerine çıkan ilginç bir kitabı okurlarıyla paylaşmış hem de aynı kitap üzerinden sert bir Ertuğrul Özkök eleştirisi kaleme almış.

Ayşe Kudat'ın hazırladığı 'Kürt Mutfağında Ne Pişiyor?' adlı kitap Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün de köşesinde de gündeme gelmişti. Özkök, kitabı iştahla okumaya başladığını ama hayal kırıklığı yaşadığını yazmıştı:

"Aman Allah'ım, daha ilk satırlardan itibaren, o güzelim yemekler boğazıma takıldı. Üç kap yemek yiyeceğim diye, bir kamyon dolusu, sıradan Kürt siyaseti. Yemek mi yedim, dayak mı yedim anlayamadım."

Özkök'ün kitaptaki yer yer politik denebilecek içeriğe gösterdiği bu tepki Cüneyt Özdemir'in dikkatinden kaçmamış ve ilginç bir 'Beyaz Türk' eleştirisi çıkmış ortaya.

"Kürt mutfağının derdi beyaz Türk'ü gerdi!" diyerek söze başlayan Özdemir kitap ve Özkök için şöye yazıyor:

"İşte böyle... Gelin görün ki gündemin yoğunluğu nedeni ile bu yazıyı köşeye koyamadık. Dün Hürriyet gazetesini elime alınca bir de baktım yeni Beyaz Türk ikonu Ertuğrul Özkök de bu kitaba takılmış. Üstelik çok içerlemiş! Kürtlerin ajitasyon çektiğinden giriyor, ezilen zavallı Beyaz Türk edebiyatından çıkıyor. Bu ruh halini anlamakta zorlanıyorum. Bir yanda kanal kanal dolaşıp Ahmet Kaya'yla ilgili manşetleri attığı için özür dilerken diğer yandan köşesinde Kürtleri bu kadar itip kakmasını bilmem neye bağlamalıyız. Bu Beyaz Türk kibri karşısında yapacak çok bir şey yok. "Ben sana şarap uzmanı olamazsın demedim..." diyelim, geçelim."