Abone Ol

Cumhuriyet'ten eski yayın yönetmeni Kızılyalın'a suç duyurusu

Cumhuriyet Vakfı, Cumhuriyet gazetesinin arşivinin satılması iddiasıyla ilgili olarak hukuki süreç başlattı.

Cumhuriyet'ten eski yayın yönetmeni Kızılyalın'a suç duyurusu

Gazetenin eski genel yayın yönetmeni Arif Kızılyalın'ın aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında sahtecilik ve dolandırıcılık iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Gazete geçen sene arşivinin kimliği belirsiz kişilerce çalındığı ve NFT olarak satıldığı iddialarıyla gündeme gelmişti.

Vakfın yönetim kurulu üyelerinden ve hukuk işlerinden sorumlu vakıf yöneticisi Turan Karakaş, arşivi izinsiz ve herhangi bir sözleşmeye bağlı olmaksızın satışa çıkaran ICRYPEX Bilişim A.Ş. adlı kripto para şirketinin sahibi Gökalp İçer, kimlikleri ve adresleri tespit edilemeyen Yiğit Karakaş ve İsmail Hoca hakkında İstanbul Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Bürosu'na dilekçe verdi.

Suç duyurusunda bulunulan isimler arasında gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın da var. Vakfın avukatı Karakaş, suç duyurusunda Kızılyalın'ın şirketle iş birliği içinde olduğunu ileri sürdü.

Suç duyurusunda Karakaş, şüphelilerin gazetenin 1924’ten bu güne muhafaza edilen arşivini NFT’leştirme faaliyetine giriştiğini, nitelikli dolandırıcılık suçu işleme kararının icrası kapsamında birden fazla kişi tarafından fikir ve eylem birliği içinde birlikte suç işlenmesi konusunda anlaştıklarını iddia etti.