Abone Ol

Cumhuriyet'teki MİT Elemanı Gazeteci Kim

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı, Eymür'ün basındaki MİT'çilere ilişkin açıklaması sonrası çarpıcı bir paylaşımda bulundu.

Cumhuriyet'teki MİT Elemanı Gazeteci Kim

Eski MİT'çi Mehmet Eymür'ün medya sektöründe çok sayıda MİT'e çalışan gazeteci olduğunu açıklamasının ardından Akın Atalay'dan çok konuşulacak açıklamalar geldi. Cumhuriyet Gazetesi'nin eski İcra Kurulu Başkanı olan Atalay Twitter hesabından, "İlhan Selçuk, ‘ aman ses etmeyin, her gazetede istihbaratla ilişkili kişiler bulunur, biz hiç olmazsa birini öğrenmiş, bilmiş olduk’ demişti." ifadelerini kullandı. Atalay son olarak da, "Hala başka bir ulusal gazetede yazıyor o gazeteci." dedi.

Cumhuriyet gazetesindeki istihbaratla ilişkili gazetecisini tarif eden Atalay, söz konusu gazetecinin Ergenekon’dan gözaltına alındığını ama tutuklanmadığını, Ergenokon savcılarının da kendisine ''Seni bugüne kadar ifadeye çağırmamamız bu irtibat sayesindeydi'' dediği aktardı.

İLHAN SELÇUK ÖLÜNCE İŞTEN ÇIKARILDI

Atalay ayrıca, MİT bağlantılı gaztecinin İlhan Selçuk hayatını kaybedince işten atıldığını açıkladı.

Atalay'ın paylaşımları şöyle:

''Ergenekon soruşturması kapsamında Cumhuriyet’ten bir gazetecinin ifadesinin alınması sırasında, dönemin ünlü savcısı, ifadesi alınan gazetecinin istihbaratla ilişkisini (gazetenin avukatının huzurunda) ifşa etmişti. ‘

Seni bugüne kadar ifadeye çağırmamamız bu irtibat sayesindeydi’ demişti. İfadesinden sonra serbest bırakıldı. Durum kendisine aktarılınca İlhan Selçuk, ‘ aman ses etmeyin, her gazetede istihbaratla ilişkili kişiler bulunur, biz hiç olmazsa birini öğrenmiş, bilmiş olduk’ demişti. İlhan Selçuk’un vefatından 5-6 ay sonra sonra işten atılmıştı

Cumhuriyet'teki MİT Elemanı Gazeteci Kim - Resim: 1