Abone Ol

Cumhuriyet Yazarı Zülal Kalkandelen'in İmza Gününe Engel

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen'in, Ankara Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi’ndeki imza gününe Çankaya Kent Konseyi izin vermedi.

Cumhuriyet Yazarı Zülal Kalkandelen'in İmza Gününe Engel

Zülal Kalkandelen ve vegan aktivist ve Vegan Gazete yazarı Funda Uğraş'ın konuşmacı olarak katıldığı “Türcülüğün Argüman Dilenciliği” konulu panel, 21 Kasım'da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Panel sonrası, Kalkandelen'in "Vegan Devrimi ve Hayvan Özgürlüğü" isimli kitabı için yapılması planlanan imza gününe Çankaya Kent Konseyi tarafından izin verilmedi.

Sosyal medya hesabından yaşanan olayı paylaşan Kalkandelen, "Bugün Ankara’da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi’ndeki etkinlikle ilgili üzüldüğüm bir durum oldu. İmza günü yapmama @cankayakonsey izin vermemiş. Aynı mekanda dün 2 gazetecinin imza günü vardı. Ben kitap getirenlerinkini merdivene koyarak imzalamak zorunda kaldım" dedi.

Cumhuriyet Yazarı Zülal Kalkandelen'in İmza Gününe Engel - Resim: 1

Kısa süre önce başka bir yazarın imza gününe yer verilmesine de değinen Kalkandelen, "Bir gün önce iki gazetecinin imza günü yaptığı mekanda benim imza günüme izin vermeyen @cankayabelediye ise onu da bilmek istiyorum. Haksızlık ve hiç hoş olmayan bir ayrımcılık bu" ifadelerini kullandı.

KONSEY BAŞKANI'NDAN ÖZÜR

Zülal Kalkandelen'in sosyal medya paylaşımını yanıtlayan Çankaya Kent Konseyi Başkanı Mustafa Coşar, "Çankaya Kent Konseyi ve Felsefe Kültür Sanat Derneğinin düzenlediği Türcülüğün tartışıldığı söyleşi dizisinin ilkinde değerli konuşmacı Zülal Kalkandere'nin kitap imzalayamamasındaki eksiklikten dolayı kendisinden özür dilerim" dedi.

Cumhuriyet Yazarı Zülal Kalkandelen'in İmza Gününe Engel - Resim: 2

Cumhuriyet