Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güldüren yastuk esprisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mikrofonunu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan tuttu.

Erdoğan'ın güldüren yastuk esprisi

Zagrep- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hırvatistan'ın başkenti Zagrep'te Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılan Hırvatistan Dışişleri Bakanı Miro Kovaç ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında karşılıklı jestler herkesi güldürdü. Konuşmasına Türkçe olarak Sayın Cumhurbaşkanım diye başlayan Hırvat Dışişleri Bakanı Kovaç'a Erdoğan Sayın Dışişleri Bakanım diyerek karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güldüren yastuk esprisi - Resim: 1

YASTUK ESPİRİSİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış törenindeki konuşmasında Türkçe ile Hırvatça arasındaki ortak kelimelere dikkat çekti. İki dil arasında yaklaşık 2 bin ortak kelime olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kelimelere örnekler verdi. Yastık kelimesinin Hırvatça'da yastuk olarak kullanıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’de de yastuk deriz diyerek espri yaptı.

TERCÜMANA UYARI
Yunus Emre'nin 'sevelim sevilelim' dizelerini okumadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tercümanı, Yunus Emre'den bir dörtlük okuyacağım aman onun tercümesini iyi yap diye uyardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güldüren yastuk esprisi - Resim: 2

AKDOĞAN MİKROFONU TUTTU
Konuşmaların ardından merkezin açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan telsiz mikrofon istedi. Bu sırada kürsüdeki mikrofon kendisine verildi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan devreye girerek mikrofonu tuttu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da hayırlı olsun diyerek açılışı gerçekleştirdi.

İSTANBUL'A HAREKET ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 günlük Hırvatistan temaslarını tamamlayarak Zagrep Uluslararası Havalimanına hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin bu gece İstanbul'da olması bekleniyor.

ZAGREP CAMİİNE UĞRADI
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanına giderken namaz kılmak için Zagrep Camisine uğradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan namazın ardından buradaki cemaatle bir araya geldi.

dha