Abone Ol

Erdoğan: Muhalefet düşmanın değirmenine su taşıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'da Toplu Açılış Töreninde açıklamalarda bulundu.

Muhalefet düşmanın değirmenine su taşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa ve Hollanda'nın tavrına tepki gösterdi. ''Hayır kampanyası için Avrupa'ya gelen PKK terör örgütünün temsilcilerine ve onların yandaşlarına ve onlarla beraber eden Barolar birliği başkanına izin veriyorsunuz da Türkiye'nin bakanına neden kapıları kapatıyorsunuz. Bunlar insanlıktan nasibini almamış'' diyen Erdoğan, Rotterdam ve İstanbul arasındaki kardeşlik akdinin bozulması için talimat verdiğini açıkladı. İBB Meclisi Roterdam'la kardeş şehir protokolünün iptal edildiğini açıkladı. Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

BAŞBAKAN'A SÖYLEDİM HEMEN İPTAL EDİLSİN
'Rotterdam İstanbul'la da kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim, hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyledim, tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini iptal edin. Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil'

BİZ PEK ÇOK BEDEL ÖDEDİK
Bugün büyük Türkiye için, Güçlü Türkiye için verdiğimiz mücadelede pek çok bedel ödedik, ödüyoruz. Terör örgütleri ile mücadelemizde, sınır ötesi operasyonlarımızda bedel ödüyoruz. Avrupa'da vatandaşlarımıza atlarıyla, itleriyle saldıranlara karşı bedel ödüyoruz. Bugün Hollanda'da seçim var.


BUNLAR İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALAMIŞLAR
Atlar ve itlerin sahiplerinin sonu belli olacak. Bunlar Bosna Hersek'te 8 bini aşkın Bosnalı Müslüman'ı katledenlerdir. Biz bunların cibilliyetini biliriz. Bunlar ne yazık ki hala medeni olamadılar. Bunlar insanlıktan nasibini alamamışlar.

PKK'LILARI KABUL EDİYORSUNUZ AMA...
Türkiye'nin bir kadın bakanı kendi konsolosluğuna gidiyor. Bunun için biz izne gerek yok. Hayır kampanyası için Avrupa'ya gelen PKK terör örgütünün temsilcilerine ve onların yandaşlarına ve onlarla beraber eden Barolar birliği başkanına izin veriyorsunuz da Türkiye'nin bakanına neden kapıları kapatıyorsunuz.

BİR TARAFTAN DA MUTLUYUM...
Avrupa'da şahsıma yönelik karalama kampanyası var. Bir yanda da mutluyum. Gazeteler başlıklarını Türkçe atıyor. "Diktatör Erdoğan'a hayır". Bunun şahsımla alakası yok ki. Bu sistem değişikliği, Erdoğan'la ne alakası var. Bir sistem değişikliği yapılacak, yarın bu ülkede kim öle kim kala? Bunların demokrasi anlayışı bu. Tüm dergilerinin kapaklarında bu konu var. Gece gündüz bu konu tartışılıyor. Hilal ve yıldız arasına beni karikatürize etmişler, altında da Türkiye'den bazı gazeteler, bölücü terör örgütünün yayın organları, solu destekleyenler, FETÖ'nün yayın organı altında.

SEN UTANMIYOR MUSUN, 2 SAATTE OHAL İLAN EDİYORSUN
Hayır diyen herkese tüm kapılar sonuna kadar açık. Düşünün kendi konsolosluk binasında yapılan toplantıya katılacak bakan için Olağanüstü Hal ilan ediyorlar. Bize diyorlar ki 'Bu olağanüstü hal ne kadar sürecek?' Size ne ya, sen utanmıyor musun 2 saatlik olağanüstü hal ilan etmeye. Polislere vur emri dahi vermişler. Bunun için polise vur emri verilir mi? Biz onlara yıllardır terörist listesi veriyoruz. Bunların tamamına yakını PKK, bir miktarı da DEAŞ, bir kısmı da DEAŞ.. Hiçbir şey yapmadılar. Tam aksine faaliyetlerine izin veriyorlar. Üstüne bakanımıza karşı böylesine bir tavır içine giriyorlar.

BİZ BUNLARIN KARIN AĞRILARINI BİLİYORUZ
Bunların asıl karın ağrılarını biliyoruz. Hasta adam dedikleri Osmanlı'nın onlara nasıl kök söktürdüğünü biliyorlar. Topraklarını böldükleri sandıkları bir milletin nasıl şahlandığını çok iyi biliyorlar. Yıllardır ezdiklerini sandıkları bir milletin son 14 yılda gösterdiği atılımla nasıl bir dirilişle ortaya çıktığını biliyorlar. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması onları korkutuyor. Ülkemizde bazıları hala meseleyi kavramamış olabilir. Türkiye'nin 16 Nisan'dan sonra 15 Temmuz'daki hedeflerine ebediyen veda edeceklerinin farkındalar.

AVRUPA'DA TÜRK KORKUSU SARDI GİDİYOR
Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması onları öyle endişelendiriyor ki. Avrupa kendi korkularının içinde boğulmaya doğru gidiyor. Bize alenen saldırmaya başladılar. Türk korkusu aldı başını gidiyor. Müslüman korkusu aldı başını gidiyor.

MUHALEFET PARTİSİ DÜŞMANIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR
"Hadi Avrupalıları anladık da bizim ana muhalefet partisine ne oluyor? Anayasa değişikliğiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan hususları sanki öyleymiş gibi anlatıyorlar. Bu şekilde milletimizin kafasını bulandırarak, Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşıyorlar. Halbuki 16 Nisan'da milletimizin oylayacağı anayasa değişikliği, topu topu 18 madde. Ana muhalefetin başındaki zat, açıp bu 18 maddeyi okuma zahmetine dahi katlanmamış."