Abone Ol

Erdoğan Muharrem İnce'nin o sloganını kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos resepsiyonunda Muharrem İnce'nin 24 Haziran mitinglerinde kullandığı sloganı kullandı.

Erdoğan Muharrem İnce'nin o sloganını kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Saray'daki 30 Ağustos resepsiyonunda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Nice zaferleri hep Ağustos ayında kazandık. Suriye'de Münbiç'i ABD'liler görüşerek çözüm arıyoruz. Kıbrıs'tan Ege'ye kadar tüm sorun alanlarında aktif bir politika izliyoruz. Ekonomide de kazan-kazan adil bir ilişki düzeni kurmaya çalışıyoruz. Her alanda sahadayız, sahada olmaya devam edeceğiz.

Türkiye güçlendikçe karşı karşıya kaldığımız sorunların, uğradığımız saldırıların boyutu da artıyor. Madem kredi derecelendirme kuruluşlarının sanal olarak provakatif dereceler verdiklerini biliyoruz.

Bundan iki bin yıl önce kibirlerinden yanlarına varılmayan ülkeler ne yapıyordu bilmiyoruz ama bizim ecdadımız dünyayı yönetiyordu. Bizim inancımızda kibir, üstünlük kabul edilmez. Kime karşı üstünlük göstereceğimizi biliriz.

Siyasi hayatımız kibirle millete parmak sallayanlara mücadele ederek geçti. Tarihi bir mücadele yürütüyoruz. Çok büyük bir mesuliyet altındayız.

Eskiden siyasi ve diplomatik olarak kolayca köşeye sıkıştırılabilen, Avrupa'da, Amerika'da rüzgar esse nezle olan bir Türkiye vardı. Bugün neredeyse her gün aleyhinde açıklamalar yapılmasına rağmen, malum kredi derecelendirme kuruluşlarının o sanal verdikleri notlarla bize provokatif dereceler ilan etmelerine rağmen biz kendi yolunda kararlılıkla ilerleyen bir Türkiye'de yaşıyoruz".

İnce'nin seçim sloganını kullandı

24 Haziran seçimleri öncesi CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir memleketi kurtarır" mitinglerini bitirirken bu sözlerli kullanmıştı. Erdoğan'ın da resepsiyondaki konuşmasında, "Bir nal bir atı, bir at bir süvariyi, bir süvari bir vatanı kurtarır." dikkat çekti.