Abone Ol

Erdoğan'dan flaş bedelli askerlik açıklaması: 21 günden..

Bedelli askerlikle ilgili gün tartışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli bir açıklama geldi. Gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik tartışmalarına son noktayı koydu ve "askerlik 21 günden aşağıya düşmeyecek" dedi.

Erdoğan'dan flaş bedelli askerlik açıklaması: 21 günden..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan bedelli askerliğin 21 gün olması konusunda, “Düşmesi söz konusu değil” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Mesut Özil’in Almanya Milli Takımı’nı bırakması ve F35’lerin teslimatı konusunda da açıklamalarda bulundu.

AKP Grup Toplantısında bedelli askerlik hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Askerlik meselesini yeni ve köklü bir anlayışla ele almamız gerekiyor. Gerekli düzenlemelerin ve çalışmaların yapılmasının ardından Türkiye’de bir daha bedelli kanununa ihtiyaç olmayacak şekilde düzenleme yapacağız.

Bu millet asker bir millettir. Onun ruhundaki o hassasiyeti ve inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini vereceğimiz, hem de TSK’nın gücünü uzman hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “21 günün düşmesi söz konusu değil” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik teklifinin yasalaşmasının ardından zorunlu askerlik konusunda yeni düzenlemelere gidileceğini söyledi.

İŞTE ERDOĞAN'IN O SÖZLERİ

Erdoğan, "Türkiye'yi bir daha bedelli kanununa ihtiyaç duyulmayacak bir sisteme kavuşturmuş olacağız. Tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini verebileceğimiz, hem de TSK'nın gücünü uzmanlığa dayalı hale getirebileceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

-Komşumuz Yunanistan'da çıkan yangında ilk açıklamalara göre 49 kişinin öldüğünü, 157 kişinin yaralandığını üzüntüyle öğrendik. İhtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazır olduğumuzu ilettik.

-Bakan Yardımcılarımızın atamalarını yaptık. Bakanlarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili eylem planları hazırlıyor.Kısa vadeli programımızı hemen uygulamaya geçireceğiz. OHAL'i kaldırmış olmamız önemli bir adımdır. Söz verdik sözümüzü yerine getirdik. Ne aldanan olacağız ne aldatan olacağız dedik bu gerçeği uygulamaya bir kez daha geçirmiş olduk.

-100 günlük program çalışmamız deam ediyor. OHAL'i kaldırmış olmamız önemli bir adımdır. Söz verdik, sözümüzü yerine getirdik. Her zaman söylediğimiz gibi ne aldanan ne aldatan olacağız dedik ve bu gerçeği bir kez daha uygulamaya geçirmiş olduk.

-Bedelli askerlik talebiyle ilgili kanunu da bu hafta Meclis'ten geçirerek sözümüzü tutmuş olacağız.

-Batı ülkelerinde askerlik için personel bulunamadığı dönemde biz, yığılmaları önlemek için bedelli askerlik kanunu çıkarmak zorunda kalıyoruz. Bu, konuyu yeni ve köklü bir anlayışla ele almamız gerektiğini gösteriyor. Türkiye'yi bir daha bedelli kanununa ihtiyaç duyulmayacak bir sisteme kavuşturmuş olacağız. Milletimizin askerlikten tümden kopmasını doğru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir. Tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini verebileceğimiz, hem de TSK'nın gücünü uzmanlığa dayalı hale getirebileceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz.

-Bölgemizdeki en mazlum coğrafya Filistindir. İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılar insanlık suçudur. Kendi topraklarını savunmaktan başka hiçbir suçları olmayan sivil Filistinlilerin üzerine giden İsrail terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdi.

-Hitler'in ruhu, İsrailli bazı yöneticilerin içinde hortlamıştır. Bu, dünya Yahudilerine ana vatan sunmaktan öte hepsini tehlikeye atmaktadır. Yahudi şeriatını esas alan bu kanuna ses çıkarmamaları iki yüzlülüktür.