Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Adalet Bakanı arasında gerginlik iddiası

-A+ Yargıtay ve Danıştay üyeleriyle aynı statüde olan birinci sınıfa ayrılmış hâkim ve savcıların düzenlemenin dışında bırakılarak, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarına 15 bin TL zam yapılmasıyla ilgili düzenlemeyle ilgili, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın arasında gerginlik yaşandığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Adalet Bakanı arasında gerginlik iddiası

Bakan Bozdağ’ın “sıkıntı olur diye uyararak “Şimdi herkes beni suçlayacak” sitemine, Erdoğan’ın “Şimdi sırası değil” yanıtı verdiği belirtiliyor. Öte yandan Bozdağ’ın milletvekili olarak Urfa’dan aday gösterilmesine karşı çıkması üzerine Erdoğan’ın “Ben öyle uygun gördüm Bekir” dediği ileri sürüldü.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen "Torba Kanun" ile Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarına 15 bin TL'ye varan oranlarda zam yapılmak istenmesi, yargıda hâkim ve savcıların tepkisini çekmişti. Yargıtay ve Danıştay üyeleriyle aynı statüde olan birinci sınıfa ayrılmış hâkim ve savcılar düzenleme dışında tutulurken, yargıda oluşan rahatsızlığın ardından Yargıda Birlik Derneği'nde (YBD) binin üzerine hâkim ve savcının istifa ettiği ortaya çıkmıştı.

Bakan Bozdağ “Şimdi herkes beni suçlayacak” diyerek sitem etmiş
Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve yardımcılar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek bu düzenlemeye karşı olduklarını belirttiler. Bakan Bozdağ söz alarak, “Şimdi biz Yargıtay ve Danıştay’a zam yapıyoruz. Ancak alt kademeye yapılmazsa bu durum tepki çeker. Sistemin yükünü ilk derecedekiler çekiyor. Bu düzenleme ile maaş rejim sistemi bozulacak, bu da sıkıntı olur. Lütfen bu düzenlemeyi onaylamayın, sıkıntı olur. Şimdi herkes beni suçlayacak. En kötü bakan olarak anılmak istemiyorum” dedi.

Erdoğan “Şimdi sırası değil” diye yanıt vermiş
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bozdağ’ın bu sözlerine, “Biz bu düzenlemeyi Yargıtay ve Danıştay’ı Anayasa Mahkemesi düzeyine çıkarmak için yaptık. Şimdi sırası değil. Ayrıca Meclis kapanıyor. Teknik çalışma lazım” diyerek karşılık verdi.

Milletvekili adaylığı: Ben öyle uygun gördüm Bekir
Söz konusu haberde aktarılana göre, bu konuşmanın sonunda yeniden Bekir Bozdağ’a dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bekir seni Urfa’dan aday gösterdim” dedi. Bozdağ ise kendi memleketinden seçime girmek istediğini belirtti. Ancak Erdoğan, “Ben öyle uygun gördüm Bekir” diyerek konuşmasını bitirdi.