Abone Ol

Yiğit Bulut'tan Babacan'a: FETÖ'nün bankasını devlete satmaya kalkıştın mı?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut; twitter hesabından yeni parti hazırlığındaki Ali Babacan'a sorular yönelterek, ''Ali Beycim, seninle istediğin TV kanalında bir yarım saat tartışalım mı!'' şeklinde meydan okudu.

Yiğit Bulut'tan Babacan'a: FETÖ'nün bankasını devlete satmaya kalkıştın mı?

Medyafaresi.com özel haber/Emre Can Gökboğa

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut; AKP'den istifa ederek, dün yeni parti çalışmalarına başladığını duyuran Ali Babacan'a sorduğu sorularla çok çarpıcı iddiaları da beraberinde getirdi.

Yiğit Bulut ilk olarak ''Ali Babacan “Yeni Türkiye” istiyormuş! Hafızası biraz zayıf galiba! Ben hatırlatayım! Ali Beycim, bakanlığın döneminde kaç milyar dolarlık dış borçlanma yaptın! 10 yıldan fazla! 80 milyar dolar üstü olabilir mi! En düşük! Neden Asya Bankalarını almadın!'' dedi.

Yiğit Bulut'tan Babacan'a: FETÖ'nün bankasını devlete satmaya kalkıştın mı? - Resim: 1

Yiğit Bulut, Babacan'a sorduğu sorularla paylaşımlarına devam etti. Bulut'un ''Fetö’nün bankasını Devlet’e 1,5 milyar dolar zarar verecek şekilde, Ziraat Bankası’na satmaya kalkıştın mı?'', ''İsviçre'de bir banka sana hiç aracılık yaptı mı?'' şeklindeki soruları Babacan hakkında yeni iddiaları gündeme getirdi.

''Neden hep “short list” yaptın! İNGİLİZ VE AMERİKAN BANKALARINDAN!
Bu arada hiç aracı kurum araya girdi mi? Mesela yüzde 5 bir komisyonla satış yapılsa, bayağı bir para olması lazım bir yerlerde! İsviçre’de bir banka hiç sana aracılık yaptı mı! Sadece senin bildiğin!''

Yiğit Bulut'tan Babacan'a: FETÖ'nün bankasını devlete satmaya kalkıştın mı? - Resim: 2

''Fetö’nün bankasını Devlet’e 1,5 milyar dolar zarar verecek şekilde, Ziraat Bankası’na satmaya kalkıştın mı?''

Ali Beycim, mesela Fetö’nün bankasını Devlet’e 1,5 milyar dolar zarar verecek şekilde, Ziraat Bankası’na satmaya kalkıştın mı? Sen bunu söylediğin gün fetö’nün bankası borsada yüzde 22 prim yaptı mı? Bunu senden başka kaç kişi biliyordu?

Yiğit Bulut'tan Babacan'a: FETÖ'nün bankasını devlete satmaya kalkıştın mı? - Resim: 3

''Sonra aynı gece Yiğit Bulut ekranlara çıkıp “Erdoğan yaşadığı sürece fetö’nün bankası Devlet’e satılamaz” dedi mi? Ertesi gün fetö’nün hisseleri yüzde 22 sonraki günlerde yüzde 50 düştü mü!''

Yiğit Bulut'tan Babacan'a: FETÖ'nün bankasını devlete satmaya kalkıştın mı? - Resim: 4

''Bende senle ilgili bazı bilgi ve belgeler var''

Kendisinde Ali Babacan'la ilgili bazı bilgi ve belgelerin olduğunu söyleyen Yiğit Bulut, Babacan'ı bir tv kanalında tartışmaya davet etti.

''Ali Beycim, seninle istediğin TV kanalında bir yarım saat tartışalım mı! Bende senle ilgili bazı bilgi ve belgeler var! Hazır mısın? SEN KANALI SEÇ BENİ ARA! Veya arama kamuoyunda çağır! Ben meydan okuyorum, er meydanından kaçılmaz!''

Yiğit Bulut'tan Babacan'a: FETÖ'nün bankasını devlete satmaya kalkıştın mı? - Resim: 5