Abone Ol

Cumhur İttifakı, yerel seçim çalışmalarına başlıyor

Erdoğan ile Bahçeli, bir araya gelerek 2024 yerel seçimlerine dair stratejileri ele aldı. AKP kongresinin ardından iki partinin kurmayları büyükşehirlerde gösterilecek adayları belirleyip liderlerin onayına sunacak.

Cumhur İttifakı, yerel seçim çalışmalarına başlıyor

Mayıs ayındaki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde birlikte hareket eden AKP ve MHP, yerel seçimlerde de birlikte yapacağı çalışmaları görüşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret ederken, bir saat süren buluşmada yerel seçim süreci ele alındı. Görüşmeler AKP kongresinin ardından, iki liderin yanı sıra kurmaylar tarafından da devam ettirilecek.

AKP'nin pazartesi günü gerçekleşen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere adayların ve stratejinin belirlenmesi için yerel seçim çalışmalarının başlatılması talimatını verdi. "Cumhur İttifakı" yönetiminde olmayan belediyelere dair değerlendirmeler yapan Erdoğan'ın bu illerin "Cumhur İttifakı" yönetiminde olan illere göre daha geri planda kaldığını savundu. Erdoğan ayrıca, söz konusu illere yönelik, doğru adayların belirlenmesi adına tüm süreçlerin işletilmesi için çalışmalara başlatılması talimatını da verdi.

MKYK toplantısında AKP 4. Olağanüstü Kongresi'nin 7 Ekim tarihinde yapılması kararı da alındı. Kongrede parti yönetiminde de geniş çerçevede değişiklik yapılması  ve partideki bu yeni yönetimin AKP'yi yerel seçimlere hazırlaması öngörülüyor. Kongreye dair hazırlıkları görüşmek üzere "Strateji ekibi" de perşembe günü bir toplantı yapacak.

Erdoğan-Bahçeli ne konuştu?
MKYK toplantısının ertesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'yi Ankara'daki evinde ziyaret ederek bir saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. AKP kurmaylarından edinilen bilgiye göre görüşmenin ana çerçevesini de yerel seçimlere dair çalışmalar oluşturdu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçen hafta sonu Kocatepe'de AKP, CHP, MHP dahil tüm partilere, seçimlere "ayrı ayrı girelim" çağrısı yapmıştı. Pazartesi günü buna yazılı bir açıklama ile yanıt veren Devlet Bahçeli, Akşener'in çağrısının "akıl tutulması" olduğunu ifade ederek, "Ayrı ayrı seçime girme çağrısının bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur" demişti.