Abone Ol

Cumali Ceber sinemayı karıştırdı

Sosyal medya fenomenlerinden Halil Söyletmez'in başrolünü oynadığı 'Cumali Ceber: Allah Seni Alsın' filmi, cuma günü vizyona girdikten sonra tartışmalara konu oldu.

Cumali Ceber sinemayı karıştırdı

Sosyal medya fenomenlerinden Halil Söyletmez'in başrolünü oynadığı 'Cumali Ceber: Allah Seni Alsın' filmi, cuma günü vizyona girdikten sonra tartışmalara konu oldu. Filmle ilgili hafta sonu izlenme rakamları sosyal medyanın gündemine oturdu.

4 Ağustos Cuma günü sinemalarda vizyona giren ‘Cumali Ceber: Allah Seni Alsın’ın, yaz sezonunun en iyi açılışını yapan filmi olduğu iddia edildi. Resmi rakamların geldiği pazartesinin beklenmeden, cumartesi gününden böyle bir açıklama yapılması sinemaseverlerce tartışma konusu edildi.

Cumali Ceber sinemayı karıştırdı - Resim: 1

Sözcü’den Sercan Meriç’in haberine göre işe ve hasılat bilançoları açıklayan Box Office Türkiye’nin cumartesi günü Twitter hesabından yaptığı duyuruda “Dün vizyona giren #CumaliCeber Türk filmleri içinde yaz rekorunu şimdiden kırmış! Film belki de yazın Türk filmi çalışmaz algısını kıracak. Sinemalardan aldığımız bilgiler bu yönde kesin sonuçlar pazartesi açıklanacaktır” denilmesi, tartışmaların fitilini ateşledi.

Cumali Ceber sinemayı karıştırdı - Resim: 2

Ardından dün de yine Box Office Türkiye hesabından “Az önce Cumali Ceber filminin dağıtımcısı ChantierFilms ile görüştük. Filmin hafta sonu rakamının 100 binin üstüne çıktığını belirttiler!” yazılması tartışmaların seyrini değiştirdi.

Sinemaseverleri ikiye bölen tartışmada bir taraf, filmle ilgili Box Office Türkiye sitesine ilan verildiğini ve bu nedenle ‘Cumali Ceber: Allah Seni Alsın’ filminin resmi olmayan PR’ını yapıldığını iddia etti.

Cumali Ceber sinemayı karıştırdı - Resim: 3

Birtakım sinemacılar ise henüz resmi rakam açıklanmadan hafta sonu böyle bir açıklama yapılmasının alışılmadık bir durum olduğunu belirterek, “Box Office Türkiye, bunu belki bir iki kere daha yapmıştır. Ama şimdi şüpheleri çekti. Normalde böyle şeyler yapmıyorlar. Yine de PR yapıyor iddiaları inandırıcı gelmiyor” açıklamasını yaptı.

SÖYLETMEZ’İN İLK FİLMİ
Sosyal medyada kendisini tanıtan Halil Söyletmez'in ilk sinema filmi ‘Cumali Ceber: Allah Seni Alsın’ın senaryosu Cihan Berk Berkeban kaleme aldı. Filmin yapımcısı ise RETROPRO.

Cumali Ceber sinemayı karıştırdı - Resim: 4