Abone Ol

Bugün hangi illerde okullarda kar tatili var?

Bir süredir yurt genelinde etkili olan kar yağışları gündelik hayatı olumsuz yönde etkilerken, ulaşım ile ilgili aksaklıklara da neden oluyor. Cuma günü hangi illerde okullar tatil edildi?

Bugün hangi illerde okullarda kar tatili var?

Durum böyle olunca, okula gidecek olan öğrenciler ve velileri kar tatili haberleri ile ilgili araştırmalarda bulunuyor.

Konuyla ilgili valiliklerden açıklamalar beklenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için yayınladığı hava durumu raporunda Van, Hakkâri ve Iğdır için uyarılarda bulundu.

Öte yandan buzlanma tehlikesi ile karşı karşıya olan Kayseri, Nevşehir, Karabük, Tunceli, Sivas, Gaziantep, Rize ve Trabzon'da okullar tatil mi, olacak mı? soruları da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Haberimizin içerisinden 'yarın okullar tatil mi?' sorusunun yanıtını bulabilir, valilik açıklamaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz…

SİİRT'TE OKULLAR TATİL

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Siirt merkez ve merkeze bağlı köylerde kar yağışı nedeniyle ilk, orta ve lise dereceli okulların yarın 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamilelerin de idari izinli sayılacağı, ayrıca Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde devam eden kurslara da bir gün süreyle ara verildiği ifade edildi.

HATAY'DA YARIN OKULLAR TATİL EDİLDİ!

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

İlçede kar ve aşırı buzlanma tehlikesinden dolayı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği 14 Şubat Cuma günü eğitime 1 gün ara verildi.
Aynı zamanda hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacak.

AĞRI'DA OKULLAR TATİL!

Ağrı Valiliği, olumsuz hava şartları sebebiyle il merkezinde okulların 14 Şubat Cuma günü tatil edildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartlarından dolayı 14 Şubat Cuma günü il merkezi ve merkez ilçedeki köylerimizde ilk, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir" denildi. Valilik, engeli ve hamile kamu personelinin de izinli sayılacağını bildirdi.

BAYBURT'TA KAR TATİLİ AÇIKLAMASI GELDİ!

Vali Cüneyt Epcim attığı tweette, "Bayburt İlimizde devam eden olumsuz hava koşullarından ötürü 14.02.2020 Cuma günü Eğitim-Öğretim faaliyetlerine 1 gün süre ile ara verilmiştir" dedi.

DİYARBAKIR'DA YARIN OKULLAR TATİL EDİLDİ!

Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı nedeni ile kent genelinde okullar yarın da tatil edildi.

MALATYA VALİLİĞİNDEN KAR TATİLİ AÇIKLAMASI!

Malatya Valisi Aydın Baruş, kent genelinde eğitim öğretimin 14 Şubat günü de yaşanan kar yağışı nedeniyle tatil edildiğini duyurdu.

ADIYAMAN'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ!

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verilecek.

Sincik Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilçemiz genelinde 14 Şubat 2020 Cuma günü, ilk ve orta dereceli okullarda ve halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı günlerde idari izinli sayılacaktır." ifadesi kullanıldı.

HAKKARİ'DE EĞİTİME KAR ENGELİ!

Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın da tatil edildi.

BİNGÖL'DE YARIN OKULLAR TATİL!

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

GİRESUN VE ORDU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ!

Giresun ve Ordu'nun bazı ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.

Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, Doğankent ve Çamoluk ilçelerinde eğitim öğretime yarın ara verildiği belirtildi.

Şebinkarahisar ve Eynesil ilçelerinde eğitime devam edileceği ifade edilen açıklamada, her iki ilçede taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin bir gün izinli sayılacağı kaydedildi.

KARS VE MUŞ'TA OKULLAR TATİL!

Kars ve Muş'ta olumsuz hava koşullanı nedeniyle eğitime 14 Şubat Cuma günü ara verildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının ardından yollarda oluşan buzlanma tehlikesi nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin, özel eğitim kurslarının 14 Şubat Cuma günü tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden hamile, engelli ve kronik ağır hastalığı olanların da idari izinli sayılacağı kaydedildi.

TUNCELİ

Tunceli'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın da ara verildi.

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle daha ara verildiği bildirildi. Açıklamada, "Kar yağışı, buzlanma ve soğuk hava nedeniyle Tunceli genelinde merkez ve 7 ilçemizde 14 Şubat Cuma günü 1 bir gün süreyle tüm okullarımız tatil edilmiştir. Engeli olan ve hamile çalışanlarımız da idari izinli sayılacaktır" denildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta kar nedeniyle 3'ü tamamen, 2'si kısmen olmak üzere 5 ilçede eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Kahramanmaraş'ta karın etkili olduğu ilçelerde peş peşe tatil haberleri geldi. Elbistan, Afşin ve Ekinözü ilçelerinde kaymakamlıklarca okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi. Merkez Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde ise kırsallardaki eğitime 1 gün ara verildi.