Abone Ol

Çorum huzurevinde 70 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı

Çorum Atıl Üzelgün Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan personel ve sakinlerden 70 kişinin testinin pozitif çıkması dikkatleri huzurevlerine çevirdi.

Çorum huzurevinde 70 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı

Türkiye’de koronavirüs salgını etkisini artırırken vaka ve can kaybının sürekli artış gösterdiği kentlerden biri de Çorum.

Independent Türkçe’den Adem Demir’in haberine göre, Çorum Atıl Üzelgün Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan sakinlerle personelde koronavirüs tespit edildi.

Huzurevinde görev yapan personel, her gün teste tabi tutulmasına rağmen, 52'si yaşlı huzurevi sakini olmak üzere toplam 70 kişi, Kovid-19'a yakalandı.

Testi pozitif çıkan huzurevi sakinleriyle personelin tamamı Çorum'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Çorum Atıl Üzelgün Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi de diğer merkez ve huzurevleri gibi sıkı tedbirlerin uygulandığı bir yer.

Personel 3 vardiya şeklinde görev yapıyor. Değişim yapıldığında huzurevinde çalışacak personel mutlak suretle teste tabi tutuluyor.

Yapılan tüm testler negatif çıkmasına rağmen, geçen süre zarfında huzurevinde bulaş olduğu tespit ediliyor.

Huzurevindeki sakinlerin farklı kronik rahatsızlıkları bulunduğu için bunlar zaman zaman hastanelere götürülerek tedavileri yapılıyor.

Farklı bir rahatsızlığı bulunan bir sakin, hastaneye gidip, tedavisini görüp geliyor. Hastanede virüs kapan yaşlı sakin, hiçbir belirti göstermiyor. Birkaç gün sonra yapılan testlerde virüsün huzurevini sardığı acı şekilde öğreniliyor.

Türkiye'deki tüm huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin bağlı bulunduğu Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 70 kişinin Kovid-19 testinin pozitif olduğunu kabul etmiyor.

Bakanlık yetkilisi, hepsinin tedbir amaçlı hastaneye sevklerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Bakanlık yetkilisi, böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle diyaliz tedavisi alan bir yaşlı hariç diğerlerinin sağlık durumunun stabil olduğunu ve gerekli tedavinin uygulandığını belirtti