Abone Ol

Çok çarpıcı referandum anket sonuçları bu pazar seçim olsa...

Referandum anket sonuçları ne diyor? Bu pazar referandum olsa sandıktan 'evet' mi 'hayır' mı çıkar? Politics tarafından yayınlanan en son referandum anketi sonuçlarına göre fark yüzde evet oyları hayır oylarına yüzde 10 fark attı!

Çok çarpıcı referandum anket sonuçları bu pazar seçim olsa...

En son referandum anketi sonucu Politics Araştırma'dan geldi. Anket sonuçlarına göre kararsızlar dağılmadan önceki rakamlara göre, seçmenlerin yüzde 46.25’i 'evet', yüzde 36.85'i ise 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı.

Politics Araştırma tarafından 6-13 Mart tarihleri arasında Türkiye’nin 12 ilinde 2 bin 753 kişiyle yapılan anket sonuçları 16 Nisan'da kararsız seçmenin sonucu belirleyeceğini ortaya koydu. Anketi sonuçlarına göre kararsızların oy oranı yüzde 16.90 seviyesinde. Anket sonuçlarına göre ortaya çıkan bir diğer tablo kararsız seçmenlerin büyük bir çoğunluğunun AK Parti ve MHP seçmeni olduğunu ortaya koydu.
GEZİCİ ARAŞTIRMA DA 'KARARSIZ SEÇMENE DİKKAT' DEDİ!

Gezici'nin son araştırmasına göre sandığa gitmeyeceğini belirten seçmenlerin oranı dikkat çekiyor. Araştırma sonuçlarına göre sandığa gitmeyeceğini belirten seçmenler, oy kullandıkları durumda seçim sonucunu ciddi oranda etkileyeceği görülüyor. Gezici referandum anketi sonuçlarına göre, kararsızların raştırma kapsamında en dikkat çekici noktalardan biri ise sandığa gitmeyen seçmenin oranı yüzde 17–18 bandında.

‘AVRUPA KRİZİ KARARSIZ SEÇMENİ ETKİLER Mİ?

Anket sonuçlarına göre Avrupa ile yaşanan diplomatik ve siyasi krizler henüz seçmenin oy potansiyeli üzerinde bir etki yaratmadı. Anket sonuçlarına göre etkinin 15-20 gün içinde etkili olması bekleniyor.

DİĞER REFERANDUM ANKETLERİ NE DİYOR?

Türkiye 16 Nisan'da yapılacak olan referandum için geri sayıma geçerken anket sonuçları arka arkaya geliyor. Herkesin yanıtını merak ettiği konu ise 'evet' oyları mı 'hayır' oylarının mı önde olduğu. Sizler için yapılan son anketlerin sonuçlarını derledik. Buna göre 6 anket sonucuna göre evet oyları önde görünürken 3 anket sonucu 'hayır' önde diyor. Hayır oylarının önde olduğunu iddia eden anket firmaları pek ciddiye alınmayan ve şaibeli sonuçları ile bilinen anket firmaları. 'Evet' oylarının önde olduğunu söyleyen anket firmaları arasında ise daha önceki seçimleri bilen kurumlar bulunuyor. İşte yapılan son anketlerin sonuçları;
MAK danışmanlık referandum anket sonuçları : 'EVET' oyları yüzde 58.88, 'HAYIR' oyları yüzde 41.12 çıktı. Anket 25 Şubat - 2 Mart 2017 arasında 30 büyükşehirde 5400 kişiyle yüz yüze yapıldı.

ORC anket sonuçları : 36 ilde 3140 kişiyle 1-7 Mart arasında gerçekleştirilen anketin sonuçları. ORC anketine göre ‘evet’ oyları yüzde 57,2 çıkarken, ankete katılanların yüzde 42.8'i ise 'Hayır' oyu kullanacağını söyledi. Anayasa değişikliğinin kabul edileceğine inananların oranı da yüzde 59,6 oldu.

Adil Gür referandum anket sonuçları : Son genel seçimlerin tek bileni olan A&G araştırma şirketinin referandum anket sonuçlarına göre evet oyları yüzde 54 oldu. Adil Gür'ün anketine göre hayır oyları da yüzde 46 civarında. Adil Gür, "Evet oyu vereceklerin önemli bir bölümü, bunun sebebini “Erdoğan’a duyduğu güven” olarak, “Hayır” oyu verecekler ise “Erdoğan karşıtlığı” ile açıklıyor' bilgisini verdi.

Konsensus referandum anket sonuçları: Sektörün önemli araştırma şirketlerinden Konsensus şirketinin sitesinden verdiği referandum anket sonuçlarında Evet diyenlerin oranı yüzde 59, HAYIR diyenlerin oranı yüzde 41olarak görülüyor.

Metropoll referandum anket sonuçları : Metropoll araştırma şirketinin Şubat ayı içinde yaptığı ve DW Türkçe ile paylaştığı son anket sonuçlarına göre, Türkiye genelinde katılım yüzde 83 civarında görünüyor. Eğer bu seviyede kalırsa ‘evet' ve ‘hayır' oylarının şansı eşit. Türkiye genelinde sandığa gitmeme oranı yüzde 18 iken 18-24 yaş arasında bu oran yüzde 46'ya çıkıyor. Anketlerde genç seçmenlere sorulan "Referandumun sonucu ne olur?” sorusuna katılımcıların yüzde 56'sı "Evet çıkar”, yüzde 31'i ise "Hayır çıkar” yanıtını verdi.
Optimar referandum anket sonuçları : 26 ilde 3 Ocak - 10 Ocak 2017 tarihleri arasında, 2043 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılan ankete göre evet yüzde 53,6, hayır ise yüzde 46,4 oldu.

'HAYIR' ÇIKACAK DİYEN 3 ANKET
Referandumda hayır çıkacağını iddia eden bugüne kadar sadece 3 anket şirketi oldu. Bunlardan biri seçimlerdeki şaibeli anketleri ile bilinen Gezici oldu.

Gezici referandum anket sonuçları : Bugüne kadar hiçbir seçimin sonucunu bilemeyen Gezici'nin referandum anket sonuçlarına göre halkın yüzde 41.2’sinin ‘Evet’, yüzde 58.2’sinin ise ‘Hayır’ diyecek.

AKAM referandum anket sonuçları : Referandumda 'hayır' çıkacağını iddia eden anketler sonuçlarından birini de AKAM şirketi yayınladı. Bu ankete göre de Hayır oyları yüzde 57.6 ile önde görünüyor. AKAM'ın iddiasına göre evet oyları yüzde 42 civarında bulunuyor.

AVRASYA anket sonuçları : Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin yaptığı referandum anketi 3-9 Mart arası 26 il ve ilçede 8 bin 120 katılımcıyla gerçekleştirildi. Cumhuriyet Gazetesi'nin itibar edip manşetten verdiği bu anket sonuçlarına göre hayır yüzde 57.57, evet oyları ise yüzde 42.43 civarında.
ARGETUS Araştırma'nın en son referandum anketi sonuçlarına göre evet oyları belirgin şekilde kendini hissettirmeye başladı. ARGETUS'un yaptığı 3 ayrı referandum anketi sonucunda Saadet Partisi seçmeninin tavrı ise dikkat çekti.
ARGETUS Araştırma, 16 Nisan referandumunda seçmenin nabzını tutmak için 3 ayrı araştırma yaptı. Yapılan en son referandum anketi sonuçlarına göre 'Evet' rüzgarı çok net şekilde hissedilmeye başlandı. Anketlere göre, 'Hayır' oyu verecek bazı seçmenlerle birlikte kararsızlar da fikrini değiştirdi.

Öte yandan anket sonuçlarında Saadet Partisi'yle ilgili çok dikkat çeken veriler var. Saadet Partisi referandumda 'Hayır'cı kanatta yer alacağını açıklasa da seçmenlerin çoğu 'Evet' oyu verme eğilimde çıktı.

ARGETUS'un yaptığı ilk araştırma 02-06 Şubat'ta 26 ilde 2 bin 560 kişiyle, CATI (Bilgisayar Destekli Telefon) sistemiyle gerçekleştirildi. İkinci araştırma ise 13-18 Şubat tarihlerinde 26 ilde 3 bin 200 kişiyle yüz yüze görüşme, üçüncü araştırma ise 03-08 Mart'ta, 26 ilde, 2 bin 144 kişiyle yine CATI sistemiyle yapıldı. ARGETUS'un Şubat-Mart 2017 araştırmalarına göre "Hayır" cephesi zayıflarken "Evet" oyları yükseliyor. Anket sonuçlarını değerlendiren Argetus Danışmanı Erol Erdoğan'a göre "Hayır" cephesinin anayasal değişikliğe ilişkin argümanları eskidi, buna karşın "Evet" cephesi, değişimi maddeler üzerinden anlatarak seçmeni ikna edici bir dil kullanıyor. Erdoğan'a, göre ilk aylarda "Hayır" cephesi algı olarak baskın gözükürken artık şartlar "Evet" lehinde.
EVET OYLARINDA DÜZENLİ ARTIŞLAR GÖRÜLÜYOR

'Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş konusundaki yaklaşımınızı belirtir misiniz?' sorusuna seçmenlerin verdikleri yanıtlar arasında "EVET, DESTEKLİYORUM" tercihi, yüzde 53 ile yüzde 56 aralığında değişim gösteriyor. "HAYIR, DESTEKLEMİYORUM" tercihine yönelik kanaatler ise yüzde 47 ile yüzde 44 bandında sıkışmış durumda. "HENÜZ KARAR VERMEDİM" veya "YANITSIZ" ya da "SANDIĞA GİTMEYECEĞİM" şeklinde cevap veren seçmen kitlesinin oranı, 16 Nisan yaklaştıkça azalıyor.

AK PARTİ VE MHP SEÇMENİ...

01 Kasım 2015 tarihli milletvekili seçimindeki kanaatlere göre Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş için yapılacak referandumdaki tercihlerin partilere göre dağılımına bakıldığında, TBMM'de grubu bulunan CHP ve HDP'li seçmenin "HAYIR" cephesinin ana gövdesini oluşturdukları görülüyor. CHP'li seçmen, yüzde 87 ile yüzde 90 aralığında "HAYIR" kanaatine sahip. HDP'li seçmenin ise yüzde 81 ile yüzde 84 aralığında "HAYIR" kanaatine sahip olduğu görülüyor. HDP'li kararsız seçmenlerin bir kısmı "EVET" tercihine yakın gözüküyor.
Referandum anketi sonuçları AK Parti'deki son anket

Referandum anketi sonuçları AK Parti kurmaylarının masasında. Peki son ankette sonuçlar nasıl?

AK Parti'de referandum çalışmaları hız kesmeden devam ediliyor. AK Parti kurmaylarının elindeki son anket çalışmasına göre destek yüzde 54...

AK Parti'nin elindeki son anket sonuçları Türkiye gazetesinde yayımlandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığındaki ‘Referandum Strateji Ekibi’ Kürt vatandaşlara yönelik üç başlıkta söylem geliştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’la da zaman zaman bir araya gelen strateji grubunun bölgeye yönelik yapılacak çalışmalar AK Parti kurmayları tarafından şöyle değerlendirildi:

BİZİM PROBLEMİMİZ PKK VE PYD İLE

İlk defa bölgede PKK baskısı olmadan sandık kurulacak.

Bu bizim için en büyük avantaj. Kürt vatandaşlarımızla ilgili 3 başlık altında çalışma yapılacak.

1- Bölge halkına demokratik kazanımlarınızın garantörü biziz. Bunların hiçbirini kaybetmeyeceksiniz.

2- Biz Kürtlere karşı değiliz. Kürtlere karşı olsaydık, Barzani ile ilişki kurup sürdürmezdik. Bizim problemimiz PKK ve PYD ile.

3-Çözüm sürecini biz sabote etmedik. Süreç devam ederken en az 12 kere PKK’nın süreç bitti şeklinde açıklamaları var. Biz buna rağmen, süreci devam ettirdik. Masayı deviren biz olmadık. Suriye’deki gelişmelerden güç alan PKK, Türkiye’deki süreci sabote etti.

SON ANKETLER MASAYA YATIRILDI

Strateji grubunun yaptığı toplantılarda son anketler de masaya yatırıldı. Meclis’teki anayasa görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne düşük olan destek oranı, şu anda 54,6’ya ulaştı. Yaptırılan tüm anketlerde evet oyları %54’ün altına hiç düşmedi.

Strateji grubu bir yandan da cumhurbaşkanlığı sistemini 81 ilde anlatacak parti sözcülerini belirliyor. AK Parti kurmayları, “Biz şimdi sistemi anlatacak, halkı ikna edecek, CHP’nin tezlerini çürütecek şekilde tezlerimizi belirledik. 15 Mart’tan itibaren bu propagandaya başlayacağız” bilgisini verdi.

Andy-Ar en son referandum anketi sonucu bıçak sırtı!

Andy-Ar tarafından yapılan en son referandum anketi sonuçlarına göre, 'evet' ve 'hayır' oyları için bıçak sırtı durum devam ediyor. Andy-Ar anket sonuçlarına göre referandumda evet oyları yüzde 45, hayır oyları ise yüzde 41 seviyesinde.
16 Nisan referandumu için geri sayım sürerken, en son anket sonucu Andy-Ar'dan geldi. Andy-Ar'ın geçen haftaki verilere dayanarak yaptığı anket sonuçlarına göre referandumda evet ve hayır oyları halen bıçak sırtı konusunda. Ancak aradaki fark düşük olsada referandumda evet çıkma eğilimi yüksek. Sosyal Araştırmalar Merkezi Andy-Ar'ın Genel Müdürü Faruk Acar, geçtiğimiz haftanın verilerinden yola çıkarak referandum anketine katılanların yüzde 45'inin evet, yüzde 41'inin ise hayır dediğini açıkladı.

Faruk Acar, anketlerdeki evet-hayır oranlarının sürekli değişiklik gösterdiği anket sonuçlarına bakıldığında, hem evet hem de hayır diyenlerin oranında düşüş gözlemlediklerini açıkladı. Acar'a göre kararsız seçmen oranı yükseliyor.

BIÇAK SIRTI SÜREÇ HALA DEVAM EDİYOR

Andy-Ar Araştırma Şirketi olarak referandum sonucunu en iyi şekilde tahmin edebilmek için 5000 denekle çalıştıklarını açıklayan Faruk Acar, Türkiye genelinde yaklaşık 35 ilde görüşmeler yapılarak anketin tamamlandığını ifade etti.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) belirlemiş olduğu, Türkiye modeli şeklinde ifade edilebilecek bir bölgeleme sistemine göre 35 ilde, Türkiye'nin demografik yapısının örneklemini oluşturacak bir çalışma yaptıklarını belirten Andy-Ar Genel Müdürü Faruk Acar, hangi iller gerekiyorsa, hangi illerde kimlerle görüşülmesi gerekiyorsa, deneklerin yaş, cinsiyet, eğitim durumu, meslek grupları, sosyal, ekonomik statüleri göz önüne alınarak bir Türkiye profiline ulaştıklarını ve 5000 kişiyle 55 milyonu ölçebildiklerini vurguladı.

ACAR'A GÖRE 1 KASIM OLUMSUZ BİR SINAVDI

2 buçuk yıldır dünyanın her yerinde araştırma şirketlerinin olumsuz bir sınav verdiklerini belirten Acar, artık farklı bir sosyolojinin ortaya çıktığını ve araştırma şirketlerinin dip dalgaları okuyabilen bir noktadan aykırı bir noktaya geldiklerini ifade etti. 1 Kasım seçimlerinde Türkiye'de de, araştırma şirketleri açısından olumsuz bir sınav verildiğini ifade eden Acar'a göre, şu an itibariyle 16 Nisan referandumuna yönelik yapılan araştırmalarda da böyle bir risk var.

Bir kez daha olumsuz bir sınav vermek yerine daha hassas, daha farklı yöntemlerle çalıştıklarını belirten Acar, dip dalgalarda nelerin olduğunu okuyabilmek adına çalıştıklarını ve bir kez daha yanılma lükslerinin olmadığını vurguladı.

"KARARSIZ SEÇMEN VAR"

Araştırma sonuçlarının her zaman yanılma risklerini barındırdığını söyleyen Faruk Acar, cevap vermek istemeyen, kararsız olduğunu ifade eden ve fikir beyan etmek istemeyen seçmenleri de içine katan analizler yaptıklarını ve bıçak sırtının devam ediyor olmasının sebebinin de tam olarak bu olduğunu açıkladı.

Sosyal Araştırmalar Merkezi Andy-Ar'ın Genel Müdürü Faruk Acar'a göre, dünya genelinde yayımlanan anket sonuçları seçmenin %2-3'lük kısmının fikrini etkiliyor. Türkiye'de ise durumun biraz daha farklı olabileceğine dikkat çeken Acar, şunları söyledi:

"Seçim sonucu belli olan bir seçime gidiliyorsa sandığa katılım etkilenebilir. Ancak Evet'e oy verin evetler çok önde ya da hayırlar önde gibi yaklaşımlar, seçmenin Evet'e veya Hayrı'a gitmesini sağlamıyor. Bu durum seçmenin sandığa gitmesini engelleyebiliyor. Ama şu anda böyle bir durum yok. Bütün araştırma şirketlerinde ortak gördüğümüz şey evet ve hayırların birbirine çok yakın olduğu ve bu durum sandık motivasyonunu düşüren bir durum olarak karşımıza çıkmıyor.”
Son referandum anketleri CHP ve HDP sürprizi

Son referandum anket sonuçları gelmeye devam ederken, Genar'ın sahibi İhsan Aktaş, son duruma ilişkin çarpıcı bilgiler paylaştı. İşte refarandum için yapılan anketin verileri.
Referandum anketleri 16 Nisan halk oylaması öncesi merak konusu oluyor. Gözler kamuoyu araştırma şirketlerinin yaptığı çalışmalara çevrildi. GENAR'ın sahibi İhsan Aktaş, Türkiye gazetesinden Ali Demirbaş'a son kamuoyu araştırmasını aktardı.

CHP VE HDP'DEN 'EVET' VERECEK KİTLE VAR

"Evet" önde gidiyor" diyen Aktaş, yüzde 5-6 oranında olduğunu söylediği kararsızların referandum sonuçlarını etkilemeyeceğini açıkladı. Aktaş, ayrıca CHP ve HDP'den 'evet'e oy verecek bir kitle olduğunu söyledi.

MHP'DE FİRE NE KADAR OLACAK?

"MHP’de ne kadar fire olacaktır?" sorusuna Aktaş, "Referandum süreci başlar başlamaz yapmış olduğumuz araştırmalarda halk oylamasının Cumhurbaşkanlığı seçimine çok benzediğini gördük. Cumhurbaşkanı seçimi bittiğinde AK Partililerin yüzde 93’ü, CHP’lilerin 8,9’u, HDP’lilerin yüzde 5’i, MHP’lilerin yüzde 18’i Recep Tayyip Erdoğan lehine oy kullanmışlardı. MHP’nin oyları daha fazla olmak kaydıyla bugün de benzer bir tablo var. CHP ve HDP’den ‘evet’e oy verecek bir kitle var. AK Parti’de ise %5-6’lık kararsız bir kesim var." diye yanıt verdi.

KARARSIZ SEÇMEN AZALDI

Kararsız seçmenin yüzde 5-6 gözüktüğünü ve seçimi ters düz edecek oranda olmadığını belirten Aktaş, yurt dışında 'evet' desteğinin yüzde 60'ın üstünde oldunu söyledi.

EGE'DE "HAYIR" ÖNDE

Oyların bölgelere göre dağılımıyla ilgili konuşan Aktaş, "Ege’de ‘hayır’ oranı yükselişte... Geri kalan yerlerde ‘evet’ önde veya başa baş gidiyor." dedi.

İSTANBUL'DA "EVET" BİR-İKİ PUAN ÖNDE

Referandum sonuçlarında İstanbul için de konuşan Aktaş, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yüzde 20’si İstanbul’da yaşıyor. Evet oranı İstanbul’un bir iki puan üzerinde seyredebilir kanaatindeyim." açıklamasını yaptı.

Aktaş, ayrıca yeni düzenlemenin kabul edilmesi halinde halkın cumhurbaşkanı olarak yüzde 60'la Recep Tayyip Erdoğan'ı istediğini söyledi.
AK Parti referandum anket sonuçları ayrışma netleşti!
AK Parti referandum anket sonuçlarını Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinden yazdı. AK Parti tarafından yaptırılan referandum anket sonuçlarına göre, Anadolu'da evet oyları beklenen seviyeye ulaştı.

AK Parti tarafından yaptırılan 16 Nisan referandum anketi sonuçlarına göre, Anadolu'da evet oyları beklenen seviyeye ulaştı. Kararsız seçmenlerin büyük bir çoğunluğu da kararı verdi. Ancak büyükşehirlerde henüz evet oyları beklenen seviyeye ulaşamadı. Büyükşehirlerdeki kararsız seçmen halen referandum sonuçlarını etkileyecek oranlarda.

ALMANYA İLE KRİZ YURTDIŞI OYLARINI NASIL ETKİLER?

Referandumda kritik öneme sahip olan yurtdışı oyları Almanya ile Türkiye arasında yaşanan krizden nasıl etkilenir sorusu da AK Parti'de yanıt buldu. AK Parti kulislerindeki bilgilere göre Almanya'nan yasakları seçmende 'evet' eğilimi yaratacak ve sandığa gitme oranlarını yükseltecek.

Abdülkadir Selvi'nin bugünkü köşesinden yazdığı anket sonuçlarına ilişkin detaylar şöyle:

"Almanya’dan, Avusturya’dan, Hollanda’dan birbiri ardına gelen yasak kararlarını konuşuyorduk. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Avrupa hayır kampanyasını başlattı” dedi.

Avrupa’dan gelen yasak kararlarını sorduğum bir AK Parti yöneticisi, “Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ demişti. Şimdi de Merkel, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ diyor” diye konuştu.

AK Parti cephesi, Almanya başta olmak üzere Avrupa’daki hayır dalgasından dolayı rahatsız mı? Elbette ki rahatsızlar. Çünkü yurtdışı oyları seçim sonuçları üzerinde artık önemli bir ağırlık oluşturmaya başladı. Peki Avrupa’daki yasak kararlarının etkili olup, hayır oylarını artıracağından endişe ediyorlar mı? Hayır. Tam aksine. Yasaklamaların ters etki yapacağına, sandığa gitmeyi düşünmeyenlerin dahi oy kullanacağına inanıyorlar. Çünkü yasaklar her zaman ters teper.

BÜYÜKŞEHİR VE ANADOLU AYRIŞMASI

Referanduma 40 gün kala evet ve hayır oylarında durum nasıl? Büyükşehirler ile Anadolu kentleri arasında bir farklılaşma gözleniyor.

Büyükşehirlerde hayır oyları ulaşabilecekler tepe noktaya ulaşmış görünüyor. Ciddi bir orandaki kararsız seçmen varlığını koruyor. Evet oyları ise henüz beklenen seviyeye ulaşabilmiş değil. Büyükşehirlerde bundan sonraki süreç kararsızların eğilimi ve evet oyları açısından önemini koruyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da önemli bir oranda kararsız seçmenin varlığına dikkat çekmişti. Anadolu da ise evet oyları beklenen noktaya ulaşmış durumda. Kararsızların oranı az, hayır oyları daha geride seyrediyor.

HAYIR OYLARI BEKLENEN SEVİYEYE ULAŞTI

AK Parti cephesinde yapılan değerlendirmelere göre, hayır oyları bir motivasyon yakalayıp, ulaşabileceği seviyeye ulaştığı yönünde. Bundan sonra evet oylarının tırmanışa geçeceğini savunuyorlar. CHP referandumda pozitif bir kampanya yürütüyor. Sevgi pıtırcığı gibi.

Bu şimdiye kadar CHP’nin yanlışlarından beslenen evet cephesinde bir motivasyon eksikliğine neden oldu. Avrupa’nın yaptığı yanlışı, CHP yapmadı. CHP bu tavrını ne kadar sürdürür, kampanya için sahaya çıktıklarında eski klasik söylemlerine dönerler mi belli değil. CHP hiç çalışmasa daha çok hayır oyu çıkacağından herkes emin.

BİR TEK RABİA İŞARETİ YAPMADIĞI KALDI

Şu sıralarda söz konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti olunca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağzından bal damlıyor. CHP liderinin bir tek Rabia işareti yapmadığı kaldı. CHP liderinin yumuşak üslubu, cephesinde memnuniyetle karşılanıyor mu? AK Parti, CHP’nin bu stratejisini, evet verebilecek olan seçmeni uyutma taktiği olarak görüyor.
İnternethaber