Abone Ol

Çocuk İstismarı İçin Skandal Paylaşım Yapan Lise Müdürü Beni Abilerim Gönderdi

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nın altı yaşında “evlendirilmesi” ile alakalı paylaşımı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit'in göreve geldiği ilk gün, "beni abilerim gönderdi" dediği iddia edildi.

Çocuk İstismarı İçin Skandal Paylaşım Yapan Lise Müdürü Beni Abilerim Gönderdi

İstanbul’daki Cağaloğlu Anadolu Lisesi (CAL) Müdürü Koçyiğit, Hiranur Vakfı’ndaki skandalla alakalı, “Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. (Hucurat: 6) Bu ayet İman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!” paylaşımı tepki çekmişti. Milli Eğitim Bakanlığı da bu paylaşımı nedeniyle müdür hakkında soruşturma başlatmıştı.

Velilere mesaj göndermiş: Allah’ın lanetinin bu alçak fiili yapanların

Hakkında açılan soruşturma sonrası velilerin bulunduğu mesajlaşma uygulamasına bir açıklama gönderen müdür, şu ifadeleri kullandı:

“Toplumda infiale sebep olan mevhum olaydan ötürü hiç istemediğim bir şekilde sosyal medyadaki bazı paylaşımlarım bu olay ile çarpıtılıp örtüştürülerek yorumlanmaktadır. Allah’ın lanetinin bu alçak fiili yapanların ve destekleyenlerin üzerine olmasını temenni ettiğim böyle bir olayda Hucurat Suresi’nin 6. ayetinin bambaşka yerlere çekilerek yorumlanmasını üzüntüyle karşılamaktayım. Bir kız çocuğu babası olarak, olayın tez zamanda açıklığa kavuşturularak ilgisi olan herkesin gerekli cezaları alması en büyük temennimdir.”

Çocuklar arasında ayrımcılık yapıyor

Cumhuriyet’ten Sena Tufan imzalı habere göre, Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde bir önceki dönem okul aile birliği başkanı olan öğrenci velisi Nurhayat Polat, okulda uzun süredir sorunlu durumlarla karşılaşıldığını söyledi.

Henüz bir yılını doldurmamış müdür hakkında bilgiler veren Nurhayat Polat, “Cafer Bey, okula geldiği ilk günden beri ,‘ beni abilerim gönderdi’ şeklinde söylemlerde bulunuyordu. Bu abiler kimdir, nedir bilmiyoruz. Okul aile birliği seçimlerine müdahil oldu. Şu anda mevcut yönetime baskı uyguluyor, velilere kaba davranıyor. Çocuklar arasında ayrımcılık yapıyor.”

KAYNAK: Cumhuriyet