Abone Ol

Coca Cola'nın başına geçen Muhtar Kent'in büyük sırrı ne? Yalçın Küçük'ten şok analiz!!!

Prof. Dr. Yalçın Küçük, Muhtar Kent'in Coca Cola'nın üst düzey yöneticiliğine getirilmesiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Coca Cola'nın başına geçen Muhtar Kent'in büyük sırrı ne? Yalçın...

Geçtiğimiz ağustos ayında bir Ortadoks şapelini restore ettirip kütüphaneye dönüştüren Muhtar Kent, açılışı da Fener Rum Papazı Bartholomeos ve Rahmi Koç ile birlikte yapmıştı.

Muhtar Kent'in "Kapitalizmin en büyük mabedi" olarak bilinin Coca Cola'nın başına geçirilmesi ile ilgili yankılar sürüyor. Dünya basını konuya geniş yer ayırırken Prof. Dr. Yalçın Küçük'ten ilginç iddialar geldi.
Coca Cola'nın başına geçen Muhtar Kent'in büyük sırrı ne? Yalçın Küçük'ten şok analiz!!! - Resim: 1
Muhtar Kent'in babasının, İsrail'den madalya alan Necdet Kent olduğunu hatırlatan Küçük, ailenin İbrani kökenli olduğunu ileri sürdü. Judaik astrolojide Kent soyadının İbranice Medina kökünden geldiğini dile getiren Küçük, İbranice birçok ismin Türkçe'ye bilinçli olarak farklı şekilde sokulduğunu kaydetti. Küçük, "Kent, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ama İbranidir. Sözü geçen yere de İbrani olduğu için getirilmiştir. Daha önce İbrani kökenli Ahmet Ertegün vardı. O ölünce ABD'de parlatılan İbrani asıllı Türk Muhtar Kent olmuştur" dedi.

Yahudileri kurtaran adam


Geçtğimiz Ağustos ayında Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir Ortodoks şapelini restore ettirip kütüphane olarak hizmete açtırmasıyla gündeme gelen Muhtar Kent, ünlü diplomat Necdet Kent'in oğlu. II. Dünya Savaşı sırasında, Marsilya'da Büyükelçilik yapan Necdet Kent, 80 Yahudi'nin Naziler tarafından gaz odasına gönderilmesini engellemiş ve Türk pasaportu vererek soykırımdan kurtulmalarını sağlamıştı. Necdet Kent böylelikle 'Türk Schindler'i lakabını edinmiş ve Yahudiler tarafından şükran ödülüne layık görülmüştü.

O'nu çok seviyorlar


İngiltere Hull Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Muhtar Kent, London City Üniversitesi'nde İdari İlimler konusunda yüksek lisans yaptı. Askerlikten sonra ABD'ye gitti. 50 yıldır New York'ta oturan bir amcasının evine yerleşti ve Coca - Cola'da işe başladı. Şirket içerisinde hızla yükselen Kent'in son durağı ise Coca - Cola'nın CEO'luğu oldu. Adı çok duyulan bir yönetici olan Muhtar Kent ABD'deki Yahudi lobisi tarafından da tanınan ve sevilen bir isim. Nisan 2007'de Washington'a yaptığı ziyarette Başbakan Erdoğan'ın onuruna yemek veren Muhtar Kent, Başbakan'ı Yahudi lobisinin en etkili isimleri olan Henry Kissinger ve Richard Holbrook'la da buluşturmuştu. Kent, yemekte dünya basın devi Rupert Murdoch'la yanana oturarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Yeni Çağ