Abone Ol

CNN+ 32 Günde Havlu Attı: Tamamen Kapanıyor

Büyük umutlarla ve büyük yatırımlarla yayın hayatına başlayan CNN+, hizmete girmesinden sadece 32 gün sonra kapanıyor.

CNN+ 32 Günde Havlu Attı: Tamamen Kapanıyor

Yayına girmesinden sadece üç hafta sonra Warner Bros. Discovery, CNN+'ı kapattığını duyurdu. Hizmet, 30 Nisan'da faaliyetlerini durduracak, yani başlatılmasından sadece 32 gün sonra kapanmış olacak.

Geçtiğimiz hafta CNBC, CNN+'ın özel canlı, isteğe bağlı ve etkileşimli haber odaklı programlama için ayda 6 dolar ödemeye istekli olan günlük yalnızca 10.000 kullanıcı çektiğini açıklamıştı. CNN+'ı sonlandırma önerisinin bu ayın başlarında WarnerMedia ve Discovery'nin birleşmesinden sonra atanan CNN'in yeni başkanı Chris Licht tarafından yapıldığı bildirildi.

CNN+ idari başkan yardımcısı Andrew Morse'un geçiş döneminden sonra Warner Bros. Discovery'den ayrılması bekleniyor. Haberler, bu kapatma kararı sonrasında yüzlerce işten çıkarma olabileceğini de öneriyor.

Hızla aratan yaşam maliyetleri ve enflasyon baskısı, akış hizmetleri için büyük bir felakete dönüşebilir

Görünüşe göre bazı CNN+ programları HBO Max'e aktarılabilir. CNN’in kendisi de, Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav'ın şirketin içeriklerini tek bir akış hizmetinde birleştirmek istediğini belirtti. Bu istek, HBO Max ve Discovery+'ı birleştirme planı ile uyumlu gözüküyor.

CNN proje için büyük umutlar besliyordu. Akış hizmetine yüz milyonlarca dolar yatırım yapıldı ve CNN+ şovlarına ev sahipliği yapmak için diğer ağlardan (NBC'den Kasie Hunt ve Fox News'dan Chris Wallace gibi) isimler transfer edildi. Ancak, Warner Bros. Discovery yöneticileri CNN+'nın fazla ilgi görmemesinin ardından hızla fişi çekti.