Abone Ol

Cizre'deki PKK operasyonunda 43. gün!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK’nın hendek ve barikatlarla silahlı kalkışmasına karşı yürütülen operasyon 43. gününde devam ediyor.

Cizre'deki PKK operasyonunda 43. gün!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının 43’üncü gününde PKK’lıların revir olarak kullandığı öğrenilen belediyeye ait taziye evine güvenlik güçleri operasyon düzenledi.

Güvenlik güçlerinin bölgeye yaklaştığını fark eden PKK’lılar yaralılarla kaçtı ve taziye evini ateşe verdi. Cudi Mahallesi’nde başka bir bölgeye gittikleri tespit edilen PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyonları sürüyor. DHA ekibi yakılan taziye evini görüntülediği sırada PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Resmi açıklamalara göre bugüne kadar 446 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği Cizre’de güvenlik güçlerinin operasyonları görüntülendi. Dün sabah saatlerinde güvenlik güçleri Cudi Mahallesi’ndeki belediyeye ait olan taziye evinde PKK’lıların olduğunu tespit etti.

Cizre'deki PKK operasyonunda 43. gün! - Resim: 1

Güvenlik güçlerinin taziye evine operasyon için yaklaştığını fark eden PKK’lılar diğer yaralı olan PKK’lıları alarak kaçtı. Teröristlerin ateşe verdiği taziye evini revir olarak kullandıkları ortaya çıktı. Binada yaptığı incelemelerde yaralı PKK’lıların tedavisinde kullanılan çok sayıda ilaç, oksijen tüpü, serum ele geçirildi.

YARALI TERÖRİST İÇİN AMBULANS GÖNDERİLDİ

PKK’lıların Cudi Mahallesi’nde başka bir bölgeye kaçtığı tespit edildi. Yaralı PKK’lılar için bölgeye ambulans gönderilirken sağlık ekiplerine yönelik saldırı tehdidi nedeniyle güvenlik güçleri bölgeden ambulansları geri çekti.

Cizre'deki PKK operasyonunda 43. gün! - Resim: 2

DHA ekibi, PKK’lılar tarafından yakılan taziye evine görüntülediği sırada binanın yanı başında PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yoğun silah sesleri kameralar tarafından görüntülendi. Öte yandan binanın çevresindeki evlerde tuzaklanan patlayıcıları uzman ekipler imha etti.

BORDO BERELİLER İSE KRİTİK NOKTALARDA

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Cizre’deki PKK’lıların neredeyse hepsinin Cudi Mahallesi’nde birkaç binada sıkıştıkları belirtildi. Özel Harekat Polisi ve Jandarma Özel Harekat timleri ilçedeki operasyonları ortaklaşa düzenliyor.

Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler birliklerinin (Bordo bereliler) ise PKK’lıların yerini tespit etmek için ilçenin kritik noktalarına konuşlandırıldığı belirtildi.

Geçen haftalarda birçok evde saklanan PKK’lı teröristlerin güvenlik güçlerinin evlere yaklaştıklarını fark etmeleri üzerine kaldıkları evleri ateşe vererek kaçtıkları belirtildi. Güvenlik güçleri, tuzaklanan patlayıcıları büyük bir dikkatle imha etme çalışmalarını sürdürürken, zırhlı iş makinaları ile içine kum konulmuş çuvallardan oluşan çok sayıda barikatı kaldırdı.