Abone Ol

Cizre ve Silopi'de sabaha kadar çatışma!

Terör örgütü PKK'ya karşı başta Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçeleri olmak üzere büyük bir operasyon başlatıldı. iki tuğgeneralin komuta ettiği, yaklaşık 10 bin asker ve polisin katıldığı operasyonda yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Cizre ve Silopi'de sabaha kadar çatışma!

Tanklar ilçe merkezine indi, büyük operasyon başlatıldı. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde, Isparta, Bolu ve Sivas'taki komando birliklerlerinden gelen askerlerle birlikte yaklaşık 10 bin asker ve polisin katıldığı büyük bir operasyon başlatıldı. Yaşanan göçle birlikte neredeyse boşalan Cizre'de, tanklar ilçe merkezine indi.


Tanklar, PKK'lıların Nur ve Cudi mahallerinde kurduğu ve patlayıcı tuzakladığı barikatları ateş altına alarak imha etti. Yogun çatışmalar yaşandı. Sabah saatlerinde başlayan çatışmalar gece boyunca da sürdü.

Silopi'de asker ve polis timleri hendeklere müdahale etti. Zırhlı araçların da katıldığı müdahalede yoğun çatışmalar yaşandı.


Operasyonlar kapsamında Cizre'e 22, Silopi'de ise 1 teröristin öldürüldüğü belirtildi.

Ayrıca çatışmalar nedeniyle hem habur sınır kapısı hem de askeri uçak ile helikopterlerin asker getirdiği Şırnak havaalanı kapalı.


Çatışmaların yaşandığı bir başka il ise Diyarbakır. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde içeriden görüntü yok, ancak silah sesleri hiç kesilmiyor.

Gün boyu gerginliklerin yaşandığı kentte gece de olaylar devam etti. Bağlar ilçesinde polis merkezi önünde bekleyen TOMA'ya el yapımı patlayıcı atıldı. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı patlama nedeniyle bazı ev ve iş yerleri hasar gördü.

Sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçeleri de hareketli. Bu her iki ilçede de içerde olup bitenlere ilişkin görüntü yok. Ancak silah sesleri yankılanmaya devam ediyor.

Nusaybin'de çatışmalar sürdüğü yasak bölgenin dışında kalan esnaflar da kepenk açmadı.

Mardin'in bir diğer ilçesi Mazıdağı'nda ise Pkk'lı teröristlerin karayoluna tuzakladığı bomba askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. 3 asker hafif şekilde yaralandı. Operasyon başlatıldı.

Batı'da protesto

Güneydoğu'daki operasyonlar ve sokağa çıkma yasaklarına protestolar da sürüyor. İstanbul Beyoğlu'nda kadınlar eylem yaptı, Kadıköy'de ise bir grubun basın açıklaması sırasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Galatasaray Meydanı'nda akşam saatlerinde toplanan Kadın Barış Girişimi Üyeleri, sokağa çıkma yasağı ve güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonları protesto etti.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması ve bir an önce müzakere sürecine geçilmesi talep edildi.

Kadıköy'de toplanan bir grubun basın açıklaması sırasında, polis ile eylemciler karşı karşıya geldi.

Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından eylemciler dağıldı.