Abone Ol

Çipras'tan Davos'ta Türkiye aleyhine akıl almaz sözler

Yunanistan Başbakanı Çipras, Davos'ta Türkiye aleyhine akıl almaz sözler söyledi.

Çipras'tan Davos'ta Türkiye aleyhine akıl almaz sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği Yunanistan ziyaretinde gerilim yaşayan Yunan Başbakan Çipras, dünya ekonomisine yön veren isimlerin katıldığı Davos'ta akıl almaz açıklamalarda bulundu. Çipras, Dünya Ekonomik Forumu'nda Türkiye aleyhine konuştu.

Sözcü'nün haberine höre Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Türkiye karşıtı açıklamalarda bulundu. Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Çipras, “Avrupalı ortaklarımız Türkiye gibi ‘agresif’ komşularla yaşamanın zorluğunu her zaman takdir etmiyor” dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan mülteci gerilimi devam ederken, Çipras mülteci krizi hakkında açıklamalarda bulundu. Çipras, “Göreve geldiğimde sadece Yunanistan tarihinin en büyük ekonomik krizi ve mülteci krizi yoktu, aynı zamanda Ege’de tahmin edilemeyen saldırgan askeri hamleler yapan bir komşuyla uğraştık” dedi.

Lüksemburg ya da Hollanda gibi ülkeler için agresif olmak kolay çünkü komşuları Belçika ya da Lüksemburg, Türkiye değil. Bizim için hiç kolay değil” ifadelerini kullanarak Türkiye’ye karşı adeta propaganda yaptı.