Abone Ol

Çıplaklar oteli sadece 5 gün açık kalabildi! Peki neden kapandı?

Türkiye'nin ilk çıplaklar oteli sadece 5 gün açık kalabildi. Peki sorun ne?

Çıplaklar oteli sadece 5 gün açık kalabildi! Peki neden kapandı?

Muğla'nın Datça İlçesi'ne 15 kilometre mesafedeki 14 dönümlük alana kurulan 175 yatak kapasiteli Türkiye'nin ilk çıplaklar oteli Adaburnu Gölmar, ruhsat işlemlerinde çıkan sorunlar nedeniyle yatırımından vazgeçti. "Çıplaklar oteli" konseptinden vazgeçtiklerini açıklayan Adaburnu Gölmar Tesisleri Yetkilisi Gürdal Yüce, restoran, havuz ve aqupark hizmetlerinin ise devam ettiğini açıkladı.

Datça'da, 1 yıldır hizmet veren Adaburnu Gölmar Oteli, 1 Mayıs'ta dünya çıplaklarına kapılarını açtıktan 5 gün sonra 6 Mayıs tarihinde ruhsat problemi nedeniyle belediye ekipleri tarafından mühürlenerek kapatılmıştı. Tesisin otel bölümüne, projeye aykırılık gerekçe gösterilerek, yapı kullanma izni verilmemiş, bu nedenle otel, işletme ruhsatı da alamamıştı. Ruhsat sorunu çözülemediği için halen mühürlü bulunan Adaburnu Gölmar Tesisleri'nin yetkilisi Gürdal Yüce, otelin 2007 yılında havuz, restoran ve su parkının hizmete girdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Ülkemizin turizmine katkıda bulunmak üzere hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Ama maalesef, Türkiye'de turizm giderek kötüye gidiyor. Otelimiz kapandı. Müşterileri kaçırdık. Çıplaklar oteli konseptine devam edebilseydik güzel olacaktı. Memleket için de yararlı olacaktı. Bölge esnafı da bundan yararlanacaktı. Ne yazık ki, bu potansiyeli değerlendiremedik. Otelin mühürlenmesi ile bu yıl yapılan 2 bin 700 rezervasyon haliyle iptal oldu. Günübirlik tesisimizle halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Restoran, havuz ve aquapark ayrı ruhsatı olduğu için halen açık."

Otelin mühürlenmesinin ardından geçen süre içerisinde ruhsata engel olan proje tadilatını yaptırdıklarını söyleyen Yüce, "Özel Çevre Koruma Kurumu (ÖÇKK) proje tadilatını onayladı. Bu konuda bir sorun kalmadı. Ancak bu kez de bahçe düzenlemesi ÖÇKK'ya takıldı. Ne zaman sonuçlanır bilemiyorum. Zaten turistler de aylarca bekleyemez. Mecburen çıplaklar oteli bizim için bitmiştir. Gidenleri geri getirmek mümkün değil. Bu saatten sonra başka acentelerle anlaşma yapmamız mümkün değil. Yatırım yaptık ama beklentilerimiz boşa çıktı" dedi.