Abone Ol

Çıplaklar Kampı ile İlgili şaşırtıcı bilgiler

Avrupa’ya yayılmış hatta ülkemize kadar uzanmış çıplaklar kampı ile ilgili daha önce duymadığınız şaşırtıcı bilgiler haberimizde.

Çıplaklar Kampı ile İlgili şaşırtıcı bilgiler

Çıplaklık (Nüdizm) aslında Roma dönemine kadar dayanıyor. İnsanlar çıplaklığın, utanılacak bir şey olmadığını savunarak böyle dolaşmaya başlamış.

Sonraki dönemlerde insanlar bu çıplaklık hareketini, hızlı sanayileşmeye ve doğallığı yitirmeye bir tepki olarak yaşamaya başlamışlar.

Özellikle Almanya'da belirgin bir şekilde benimsenen akım, ilk çıplaklar kampına da ev sahipliği yaptı. Paul Zimmerman tarafından 1903 yılında Hamburg'da ilk çıplaklar kampı açıldı.

1920'li yıllarda ise Almanya'dan patlayan oluşum, Amerika ve Fransa'da da yayılarak birer birer çıplaklar kampı açılmasına sebep oldu.

Hatta sadece plaj değil, çıplaklar otelleri de açılmaya başladı. Şu an dünyanın birçok ülkesinde bu anlayışı benimseyen oteller var.

Çıplaklar kampının ilk düsturu elbette doğallık. İkincisi de mayo izlerinin kötü sonuçlarını yaşamamak.

Çıplaklar kampında girişler ücretli. Belli bir miktar karşılığında istediğiniz gibi soyunup yayılabiliyorsunuz. Bedavadan yayılmak yok yani.

Dünyaca ünlü birçok yıldız, çeşitli yerlerdeki çıplaklar kampında denize girmeyi tercih ediyor. Çünkü bu yerlerde fotoğraf makinası ve kamera yasak aslında.

Ayrıca mayo ile girmek de opsiyonel. Yani "Ben soyunmam ama bu deneyimi yaşamak istiyorum" diyen de çıplaklar kampına girebiliyor.

Dünya üzerinde en çok çıplaklar kampını barındıran ülke ise Yunanistan. Hemen hemen her adasında bir adet çıplaklar kampı mutlaka var.

ürkiye'de de bir zamanlar çıplaklar kampı olduğunu biliyor muydunuz? Datça'da açılan çıplaklar kampı bir dönem varlığını sürdürse de artık faaliyette değil.

Bu arada Avrupalılardan sonra Yunanistan'ın çıplaklar kampını en çok ziyaret eden turistler de Türkiye'den.

Özgür olmayı seçen insanların bulunduğu bu kamplarda genelde kimse kimseyi rahatsız etmiyor. Şezlongda uzanan kişilerin yaş ortalaması ise 70.