Abone Ol

Çıplak tatil organizatörünün itirafları

Çıplaklar kampı, çıplaklar plajı derken artık trend olmaya başlayan bir tatil seçeneği daha var; çıplak gemi yolculuğu. Bu konsept aslında yeni değil, 1992 yılında tek bir gemi ile başlayan furya, 2010 yılında 45 gemiye kadar çıktı ve bu sayı günümüzde çok daha fazla. Çıplak gemi...

Çıplak tatil organizatörünün itirafları

Firmanın en büyük gemisi 2 bin 100 kişilik, ve çalışanlar dışında tüm yolcular çıplak! İnsanların kendisine sıklıkla yönelttiği sorulardan yola çıkan Tiemann'ın açıklamaları şöyle:

Bu turları sadece hippiler ya da nüdistler mi tercih ediyor?

Tiemann: Yolcularımız sanılanın aksine belirli bir zümreye ait değil, her yaştan (tabii ki 18 yaşın üzerinde olma zorunluluğu var) ve meslekten insan bizimle seyahat ediyor. Yolcu profili bakımından normal bir gemi turundan farkımız yok aslında. Yaş ortalamamız ise 30 ila 70 arası.

Mükemmel bir vücuda sahip değilim... İnsanlar vücuduma bakıp beni yargılar mı?

Tiemann: Tam aksine, rütbeler, mevkiler, etiketler ve markalardan sıyrılınca herkes daha az eleştirel bir hale geliyor. İnsanlar kıyafetleriyle birbirine çok daha eleştirel bakabiliyor ama ayağında parmak arası terlik ve başında hasır şapka dışında bir şey giymeyen birinin, dev bir şirketin CEO'su ya da çok ünlü bir futbolcunun annesi olduğunu nereden bileceksiniz!

Tura ilk kez katılanlar utangaç olurmuş, öyle mi?

Tiemann: Gemi turumuza katılan yolcularımızın pek çoğu daha önce buna yakın bir tatil deneyimi yaşayarak geliyor. Belki daha çok para ödüyorlar ama insanların etiketlerinden sıyrıldıktan sonra daha rahatladıklarını ve tam bir tatil deneyimi yaşadıklarını söylüyorlar.

Konsept cinselliği çağrıştırıyor sanki...

Tiemann: Daha önce de söylediğim gibi, turumuzun 'kıyafet yönetmeliği' dışında diğer gemi turlarından hiçbir farkı yok. Atmosferde de cinselliği çağrıştıran bir hava hiç olmuyor.

Bazıları bu turların swinger yani eş değiştiren çiftler için olduğunu düşünüyor...

Tiemann: Swinger meselesine hizmet eden firmaların var olduğuna dair bir dedikodu hep oldu. Ama bizim onlarla hiçbir bağımız olmadığını, uzaktan yakından benzemediğimizi, yolcularımızın da birbirine sadık çiftler olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Ya birilerinin tatil fotoğrafında arka planda görünürsem?

Tiemann: Gemilerimizde fotoğraf çekmenin kesinlikle yasak olduğu alanlar var, bu konuda içiniz rahat olabilir. Özellikle havuz ve güvertede sıkı kamera denetimimiz olduğunu söylememe gerek  yok sanırım.

İstenmeyen, uygunsuz aktiviteler yaşanırsa?

Tiemann: Bu konuda kesin kırmızı çizgilerimiz var, yolcularımız da bunun bilinciyle bizi tercih ediyor. Olur da böyle bir girişimde bulunulursa, derhal gemiden tahliye edilir. Tekrar söylüyorum, bizim swinger çeteleriyle işimiz olmaz.

Erkekler kazara tahrik olursa bu hem kendisi hem de çevredekiler için zor olmuyor mu?

Tiemann: Bu işi 25 yıldır yapıyorum ve hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Zaten hemen hemen tüm yolcular güverteye ve havuz kenarına havlularıyla geliyor, ola ki böyle bir durum yaşandı, kendilerini kamufle ederler ya da soğuk duşa koşarlar

Tur boyunca çıplak gezmek zorunlu mu?

Tiemann: Yolcularımız, gemi Uluslar arası sulara ulaşıp kaptan anons yapana dek kıyafetlerini çıkartamıyor. Öte yandan restaurant gibi ortak kullanım ve yemek alanlarında da kıyafet yönetmeliğimiz var. Örneğin üzerinize bir bornoz takıp yemeğe gelemezsiniz. En az bir şort, bir t-shirt olmalı

Herkesin çıplak olduğu bir yerde ortak kullanılan şezlong-iskemle gibi eşyalar nasıl hijyenik kalabiliyor?

Tiemann: Oturulan yerlerde havlu kullanma zorunluluğumuz var. Bu kurala uymayanlar personelimiz tarafından derhal ikaz ediliyor ve kendisine havlu temin ediliyor.

Gemi personeli yanında rahatsız hisseder miyim?

Tiemann: Tüm gemi personeli kıyafetli ama hepsi özel eğitim almış ve özel seçilmiş kişiler. Özellikle Endonezya'dan gelen çok personelimiz var -ki Endonezya muhafazakar bir yer- Kimse sizin kim olduğunuzla, nasıl göründüğünüzle ilgilenmiyor, herkes işini yapıyor.