Abone Ol

Çıplak masajlı staj isyanı!!! 'Çıplak erkeklere masaj yapmadan bizi mezun etmiyorlar!'

Cilt Bakımı ve Güzellik Bölümü öğrencisi bir grup genç kızın, "Stajda çıplak masaj yapmazsak sınıf geçemiyoruz" iddiası ortalığı karıştırdı...

Çıplak masajlı staj isyanı!!! 'Çıplak erkeklere masaj yapmadan bizi mezun...

Masajlı stajı kabul eden öğrenci genç kızların da sık sık tacize uğradığı ileri sürüldü. Hocalar ise iddiaları şöyle yanıtladı: "Bunların akıl sağlığı bozuk."

BİR devlet üniversitesinin Meslek Yüksek Okulu Cilt Bakımı ve Güzellik Bölümü'nde öğrenim gören bir grup kız öğrenci, 1,5 aylık stajlarını, hocalarının Ege ve Akdeniz'de seçtiği otellerin hamam ve saunalarında turistlere çıplak masaj yaparak tamamlamaları için baskı gördüklerini, uymayanların sınıf geçemediğini iddia etti. Staj koşullarını kabul eden kız öğrencilerin, turistlerin tacizine uğradığı, bölümdeki iki öğretim görevlisinin, öğrencilerin masaj yaparken çekilmiş fotoğraflarını staj dosyasına koymalarını şart koştuğu, 35 öğrenciden sadece dördünün sınıf geçebildiği de öne sürüldü.

FOTOĞRAFLAR DOSYAYA

Öğrenci velilerinin büyük tepkisini çeken iddialar, 7 kız öğrencinin cuma günü Star Televizyonu'nda yayımlanan 'İnci Ertuğrul İle Sizin Sesiniz' adlı programdaki açıklamalar ve bazı fotoğraflarla ortaya çıktı.

ERKEKLERLE KÖPÜĞE GİRİN

Öğrenciler, fotoğrafların staj dosyasına konulmak üzere çektirildiğini söyledi. Olayla ilgili tüm röportajlar bugün Star Televizyonu'nda, İnci Ertuğrul Sizin Sesiniz ve Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programında yayınlanacak.

İsimlerinin başharfleri verilen genç kız öğrencilerin, çarpıcı iddiaları ise, cuma günü ekranlara şu şekilde yansıdı:

E.: Bu hocalar iki kardeş. Birisi vücut bakımı dersine girerken, diğeri cilt bakımı dersine giriyor.

M.: Her yaz stajımız oluyor. 2 yıllık olduğu için bir yılın sonunda, 1,5 ay.

S.: Kendisi diyor ki, "Size şu oteli ayarladım, buraya gideceksiniz, stajınızı yapacaksınız"... Bizler beş yıldızlı çok güzel bir başka otel bulduk. Bunun üzerine bana resmen dedi ki, "Orada staj yaparsan boşuna olur, seni geçirmem..."

E.: İlk gittiğim gün şef, direkt "Masaj var git" dedi.

T.: Bize, "Köpüğe gireceksiniz erkeklere" dediler. "Bayan, erkek farketmez; hamama gireceksiniz" denildi. "Girmek istemiyoruz" dedik. Hocayı aradı. Hoca da, "Girmek zorundasınız" dedi.

TURİSTLER ÇIRILÇIPLAKTI

C.: Biz neye uğradığımızı şaşırdık. Sesimizi de çıkartamıyoruz. Yabancı bir yerdeyiz. Hiçbir şey bilmiyoruz, kimseyi... Bir peştemal, "Üstünüze de bir bikini giyin" dediler. Utanıyoruz da hani; ilk defa gireceksin, ne olduğunu bilmiyorsun, biz çekine çekine giydik.

T.: Stajdan geçemedik. Yani hiçbir zaman mezun olamayacağım, diplomamı da alamayacağım ve şu anda ben dört senedir staj yüzünden mezun olamadım.

C.: Resmen çırılçıplak giriyorlardı Alman ve Ruslar. Hepsi öyleydi. Yani hiç normal giren yoktu, altında şortla göremezsin ki!!

AĞLAYA AĞLAYA SAUNAYA

D.: "Oraya staj için gittiysen herşeyi yapacaksın, yapmak zorundasın" dedi.

T.: Tacize uğradık.

E.: Saunaya gidiyordum, ağlaya ağlaya...

Y.: Tacize uğradım yani, anlatacak bir şeyim yok...

M.: Geceleri de ağladığımı biliyorum...

T.: Bütün öğrencilerin staj dosyalarının hepsinde kese, köpük fotoğrafları var. Çıplak erkeklere masaj, kese, köpük yapmadığımız için bizi mezun etmiyorlar.

S.: 35 kişilik sınıfta sadece dört kişi mi iyiydi?

Kesinlikle yalan

İDDİALARIN hedefindeki öğretim görevlilerinden E.S., "Bunlar akıl sağlığı bozuk öğrenciler" diye konuşurken, M. ise şunları söyledi: "Cilt bakımı uygulamaları, makyaj, SPA bakımı turistik otellerde çok revaçta. Bunların dersini veriyoruz. Masaj sırasında çırılçıplak olmak gerekmiyor. Bu, ülkelerin kültürlerine göre değişebiliyor. Köpük ve kese diye bir ders yok. İddialar kesinlikle yalan. Staj için öğrenciler bize başvuruyor. İlgili bölümlere de, hastanelerin dermatoloji bölümlerine de yönlendiriyoruz. Böyle bir iddia mümkün değil. Hiçbir bölümde, derste başarı gösteremiyorsa, tabii ki başarılı olana kadar devam edecek. Bu iddiaların sahibi öğrencileri şiddetle kınıyorum. Psikolojisi bozuk bazı öğrencilerim var, aile durumları son derece üzücü."

Hürriyet