Abone Ol

Ramazan'da cinsel ilişkiye girilir mi?

Ramazanda cinsellik; ayıp, yasak ya da günah olarak değerlendirilmeli mi? İşte bu sorulara cinsellik, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği cinsel terapistlerinden yanıtlar geldi.

Ramazan'da cinsel ilişkiye girilir mi?

Uzman Psikolog Serap Güngör, Ramazan ayında meşru cinselliği bir tür ayıp, yasak veya kaçamak saymanın, orucu tutulan cinselliğin iftarının da gereksiz olduğu gibi çok yanlış bir algıya neden olabileceğini ifade etti.

Ramazanda cinselliği yasaklamak, çiftleri birbirlerinden soğutabiliceğinin altına çizen Güngör, ''Bu çiftlerin zamanla ilişkilerini tekdüzeleştirebilir.

Cinselliğin ruhsal ve duygusal boyutlarının ihmal edilmesine yol açabilir. Böylece çiftlerin birbirlerini duygusal ve ruhanî gevşemeden ve rahatlamadan yoksun bırakmalarına vesile olabilir'' dedi.

Cinselliğin orucu varsa, iftarı olmalı

Güngör, ''Cinselliğin orucu varsa, iftarı da olmalı, ruhsal ve bedensel bir arınma yaşanması gereken Ramazan ayında cinselliği yasaklamak yerine; gönüller ve beyinler arındırılarak huzurlu ve dengeli bir ruh hali yaratılmaya çalışılmalı.

Çünkü yeme içmenin orucu damak lezzetini geliştirebiliyorsa, özlenen ve hasretle beklenen cinselliğin orucu da cinsellikten alınan hazzı geliştirebilir, cinselliği ilk günkü heyecanına taşıyabilir ve monotonlaşan birleşmeler olağanüstü nitelikler kazanabilir'' dedi.