Abone Ol

Ciner'in yeni kanalı Bloomberg TV'nin başına kim gelecek?

Turgay Ciner'in eşi Didem Ciner, Bloomberg TV'nin başına getireceği isim için çalışma yürütüyordu. Ve sonunda kanal için aranan kanı buldu.

Ciner'in yeni kanalı Bloomberg TV'nin başına kim gelecek?

Bilindiği üzere Ciner Medya Grubu'nda bir süredir önemli bir hazırlık var. Dünya ekonomistlerinin gözdesi Bloomberg TV'yi Türkiye'ye getirmek için kolları sıvayan Turgay Ciner'in eşi Didem Ciner, sonunda kanal için aranan kanı buldu. Hem de çok uzaklara gitmeden...Didem Ciner, 1 Ocak itibarı ile yayın hayatına başlayacak olan  Bloomberg'in direktörlüğü için eniştesinin  kardeşi Profesör Kerem Alkin ile el sıkıştı...

Kanalın tüm sorumluluğunu üzerine alan Didem Ciner, Türkiye yapılanmasında Amerika ve Avrupa'yı örnek aldı.Bu nedenle de Kanal 1 televizyonunun frekansına oturacak Bloomberg'in bir genel yayın yönetmeni olmayacak.

Televizyonda çalışan ekip, direktör Kerem Alkin'e, Alkin'de Didem Ciner'e karşı sorumlu olacak.

Edinilen bilgilere göre kanalın tepe kadrosuna hemen hemen karar veren Didem Ciner, alt kadronun oluşturulması için düğmeye bastı.

Kulislerde adı genel yayın yönetmenliğinde geçen gazetenin ekonomi yazarı Abdurrahman Yıldırım ise Didem Ciner'in isteğiyle Bloomberg için sadece borsa programı hazırlayacak.

Habertürk TV'nin Ekonomi Müdürü Özlem Dalga ise yeni kanalın yayın hayatına geçmesiyle birlikte ekonomi müdürü olarak görev yapacak. Halen üniversitede ekonomi derslerine giren Alkin'in Bloomberg'in başına geçecek olması gerek ekonomi çevrelerinde, gerekse Ciner Medya Grubu'nda memnuniyetle karşılandı.

Sivilmedya