Abone Ol

Çınar Koleji'nin 5 yıldızlı yeni kampüsü açılıyor!

Eğitim dünyasında markalaşan Çınar Koleji Büyükçekmece’deki yeni kampüsünü Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in katılımıyla hizmete açıyor.

Çınar Koleji'nin 5 yıldızlı yeni kampüsü açılıyor!

 Teknolojinin tüm imkanlarını öğrencilerine sunan kolej, seçkin eğitimcilerin yanı sıra sosyal aktivitelerle de dikkat çekiyor.

Ülke genelinde gösterdiği başarılarla eğitim camiasında adından sıkça söz ettiren Çınar Koleji, teknolojinin tüm imkanlarını kullanırken bir yandan da yatırımlarına devam ediyor. Eğitim dünyasına 1985 yılında Bağcılar İlçesinde ilk özel okul olarak giren Özel Çınar eğitim Kurumları, bünyesinde İlköğretim Okulu, Fen Liesi, Anadolu Lisesi ve genel liseyi barındırıyor. Kaliteli eğitimiyle sürekli büyüyen kolej 2001 yılında Başakşehir 4. Etap’taki kampüsüne taşındı. LYS ve SBS’de Türkiye dereceleri elde ederek dikkat çeken Çınar Koleji ülkenin en seçkin eğitim kurumlarından biri haline geldi.
2008’de yeni lise binasının hizmete girmesiyle 16 bin m2’lik alan üzerinde 20 bin m2 kapalı mekana sahip dev bir kurum oldu. 2010 yılında Çınar Fen Lisesi’ni de bünyesine katan Özel Çınar Eğitim Kurumları,  bu yılda 32 bin m2 alana sahip Büyükçekmece Kampüsü’nü açarak eğitimdeki büyüme hedefini sürdürüyor.

DEFTER KİTAP YOK, IPAD2 VAR

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer’in katılımıyla 24 Eylül 2011 Cumartesi günü Büyükçekmece’deki yeni kampüsünü eğitim ve öğretime açacak olan Çınar Koleji 32 bin m2’lik alana kurulu ve 72 derslik bulunuyor. Sınıflarda eğitim, teknolojinin tüm imkanları kullanılarak yapılıyor. Anasınıf, İlköğretim, Anadolu ve Fen Liselerinin içinde bulunduğu okul büyük bir AVM’yi andırıyor. Öğrenciler derslerde eğitim aracı olarak defter ve kitap yanında akıllı tahta ve iPad2 entegrasyonuyla eğitim görecek.

TÜRKİYE’NİN EN MODERN ve EN ÖZGÜN OKULU

Türkiye’nin en modern bir okulu olduklarını belirten Özel Çınar Eğitim Kurumu Kurucu Temsilcisi Veysel Kafalı, okulun teknik donanım ve altyapısıyla birçok özelliğe sahip olduğunu söyleyerek; “Teknolojinin öğrencilerimizin hizmetinde olması için onlara tüm olanakları sunuyoruz. Yeni şubemizin gerek başarıları gerekse profesyonel eğitim anlayışıyla bölge insanına da katkıları olacak. Başakşehir’de olduğu gibi Büyükçekmece’de de eğitim- teknoloji-başarı üçgeninde zirveyi yakalayacak, erdemli insan yetiştirme hedefimizi gerçekleştirme yolunda adım atacağız, bunun yanında sosyal ve kültürel faaliyetler ve sosyal sorumluluk projeleriyle bölgeye artı değer katacağız” diye konuştu.



5 YILDIZLI KOLEJDE HER İMKANA SAHİPLER

Kampüs projesinde öğrencilerin her türlü ihtiyacını karşılayacak kantin, kafeterya gibi sosyal hizmet alanları, bowling, buz pateni vb. spor alanlarının yanında öğrencilerin temiz hava almasını sağlayacak sınıf klima sistemi, bilgisayar, dil laboratuarları gibi teknik donanımları bulunuyor. Birçok aktivite ve etkinliğe imkan sağlayan kulüp alanları, en son görüntü ve ses sistemleriyle donatılmış etkinlik salonu, göl ve deniz manzaralı çok hijyenik bir yemekhanesi bulunuyor.

BİZ ÇOK ŞANSLIYIZ

Koleji muhteşem bulduklarını söyleyen İlköğretim Okulu 9. sınıf öğrencilerinden Rabia Burcu Bunyak, , böyle bir okulda eğitim görmekten çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Ailemle birlikte koleje geldiğimizde gözlerime inanamadım. Okuldan çok büyük bir AVM’yi andırıyordu. Hele sınıfları gezdiğimizde daha çok sevindim. Ayrıca derslerde de İPAD 2 kullanacak olmamız, eğitimize büyük yarar sağlayacak. Ben çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
İlköğretim Okulu 4.sınıf öğrencilerinden Şüheda Akçay ise öğretmenlerimiz başarılı olmamız için her şeyi düşünmüşler diyerek “Muhteşem bir okul yapmışlar. Teknolojinin tüm imkanları elimizin altında. Bizim de görevimiz daha çok çalışıp başarıyı en yükseklere taşımak. Okulumu çok seviyorum, hep burada kalmak istiyorum. Böyle bir okulu daha önce hiç görmedim, bizim için her şeyi düşünmüşler” dedi.