Abone Ol

Çin Sıradaki Hedefin Kendisi Olduğunu Düşünüyor

Çin Ulusal Radyosu (CRI TÜRK) Genel Yayın Yönetmeni Kamil Erdoğdu, “Çin’in, ABD'den Ukrayna'daki biyolojik silah laboratuvarlarına ilişkin izahat istediğini” söyledi.

Çin Sıradaki Hedefin Kendisi Olduğunu Düşünüyor

Çin Ulusal Radyosu (CRI TÜRK) Genel Yayın Yönetmeni Kamil Erdoğdu, “Çin’in, ABD'den Ukrayna'daki biyolojik silah laboratuvarlarına ilişkin izahat istediğini” dile getirdi.
Çin’in Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili tavrını KRT TV'de yayınlanan Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında değerlendiren Kamil Erdoğdu, Çin’in bu savaşta tarafsız olmadığını vurguladı. Erdoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çin için tarafsız demek doğru olmaz. Çünkü Çin bu gerilimin hedeflerinden biri olduğunu düşünüyor. Çin, üçüncü bir ülkeye karşı bir ülkeyle ittifak yapmaz. Ukrayna'daki savaşın müzakereyle sona ermesini istiyor. Çin savaşa karşı ve oranın sonucundan etkileneceğinin farkında.
Çin hem güvenlik hem kuşak-yol açısından ticari güvenlik ve hem de biyolojik silah tehdidi hissediyor. Çin Ukrayna'dan sonraki hedefin kendisi olduğunu düşünüyor. ABD zaten bunu söylüyor ve bütçesine de bu konuda kaynak koyuyor. Özellikle Tayvan konusunda Çin'i sıkıştırmaya çalışıyor.
Hatırlanacaktır, pandemi koşullarında Çin'e çok saldırı oldu, özellikle imaj açısından. ‘Çin virüsü’ demeye çalıştılar. O zaman da Çin bazı açıklamalar yaptı ve ABD'nin bazı laboratuvarlarını açıklamasını istedi. Şimdi yine benzer bir durum var. Ukrayna'daki laboratuvarlara ilişkin Rusya açıklama yaptı, Çin de ABD'den izahat bekliyor.
Rusya, Ukrayna'daki 46 laboratuvarın çalışmalarının ABD tarafından kontrol edildiğini iddia etti ve ele geçirdikleri belgeyi açıkladı. ABD ise tüm bunları yalanlamadı. Bu belgelere göre 2005 yılından beri laboratuvarlara 200 milyon dolar para harcanmış. Pentagon ‘Sivil amaçlı çalışma’ diyor ama biyolojik silah anlamında çalışmalar bunlar. Örneğin göçmen kuşların enfeksiyon taşıması konusunda çalışma var.
Rusya tarafı burada askeri biyolojik izlerin ve tehlikeli bileşenlerin silinmesine ilişkin talimatları ele geçirdiklerini açıkladı. Bunun üzerine Çin de bu konuda ABD'den izahat istiyor. Çünkü dünyada 30 ülkede ABD'nin 336 biyoloji laboratuvarı olduğunu daha evvel açıklanmıştı."