Abone Ol

Çikolata kutusunda para alındığı iddiası Cumhuriyet'te kriz yarattı, Yayın Yönetmeni Mollaveisoğlu g

E Ticaret Yasası aleyhine haber yapılması için bir firmadan çikolata kutusunda, kayıt dışı para alındığı iddialarıyla sarsılan Cumhuriyet gazetesinde geçtiğimiz günlerde yazısı yayımlanmayan Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu'nun görevine son verildi.

Çikolata kutusunda para alındığı iddiası Cumhuriyet'te kriz yarattı, Yayın Yönetmeni Mollaveisoğlu g

Mollaveisoğlu, dün Cumhuriyet'te yayımlanmadıktan sonra kendi sitesinde yayımladığı yazısıyla ilgili, "Yazarsam görevden alacaklarını söylemişti vakıf yönetimi" dedi.

İsmi künyeden çıkarılan Mollaveisoğlu, konuyla ilgili davayı haberleştirerek gündeme getiren T24’e, “Kuruma zarar vermemek için mesele ile ilgili konuşmuyorum. Gazeteye zarar vermemek için bu ahlaksızlığın gereğini içerde yapmak istedik. Künyede değilsem görevde değilim demektir” diye konuştu.

Mollaveisoğlu, dün gazete yönetiminin aksine para karşılığı manipülatif yayın yapıldığı iddiasını doğrulamıştı.

Geçen hafta suç duyurusunun T24'ün haberiyle gündem olmasının ardından Mollaveisoğlu ve Cumhuriyet gazetesi farklı tonda açıklamalarda bulunmuştu. Son olarak Mollaveisoğlu, dün Cumhuriyet'te yayımlanmadığını belirttiği yazısını kendi sitesinde yayımlamıştı. Yazısında, "Kimse gazeteyi ele geçirmek istemiyor, verilen kavga gazetenin ilkelerinin savunulması ve eşsiz markasının korunması ile ilgilidir" ifadelerini kullanan Mollaveisoğlu, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun'un vakıftaki bazı kişiler tarafından, "yanlış bilgilerle manipüle edildiğini" söylemişti. 

"Vakıf yönetimi, 'yazıyı yazarsan görevden alırız' dedi"
Mollaveisoğlu, T24'e yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Vakfı yönetiminin bahsi geçen yazıyı yazması durumunda görevden alınacağını kendisine bildirdiğini, bu yüzden Genel Yayın Yönetmenliği'ne son verilmesini beklediğini belirtti.

Genel Yayın Yönetmeni'nin yazısının ardından Cumhuriyet'ten yapılan açıklamada, “6 aydır Genel Yayın Yönetmenliği yapan Mollaveisoğlu, Cumhuriyet gazetesine uyum sağlayamadı. İyi bir televizyon programcısı olmasına karşın yönetim yeteneği gösteremedi. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği makamının ne derecede önemli olduğunu özümseyemedi” denildi.

Mollaveisoğlu, bugün T24'e yaptığı açıklamada, "Mesele ile ilgili konuşmuyorum. Gazeteye zarar vermemek için bu ahlaksızlığın gereğini içerde yapmak istedik. Yargıya taşıyıp basına yansıyınca açıklama yaptım. Gazetenin 100 yıllık markası eşsiz değerde. Bununla anılmamalı... O nedenle demeç vermiyorum..." ifadelerini kullandı. 

 Soner: Ben olsam görevden alırdım
Cumhuriyet gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Şükran Soner, T24'e yaptığı açıklamada, Mollaveisoğlu ile ilgili kararları Vakıf yönetiminin vereceğini söyledi.

"Ben olsam bugün Genel Yayın Yönetmeni'ni görevden alırım, ama gazeteden atmam" diyen Soner, "Bir Yunus Nadi, bir Nadir Nadi geleneği olarak Cumhuriyet'ten kimse atılmaz. O tuzağa düşmeyiz. Bizim gibi düşünmeyenleri atmayız. Gazetede aykırı görüşlere yer veririz" ifadesini kullandı. Soner, "Oyun oynamıyoruz, Cumhuriyeti yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Soner, Mollaveisoğlu için, "Daha yeni gelmiş o göreve. Kalkıp şirketteki bir iş adamının talimatıyla bildiri yayımlarsa genel müdür olarak kalamaz" ifadelerini kullandı.

Soner ayrıca, yönetim kurulu kararlarının üç kişiyle değil, beş kişiyle alınması gerektiğini savundu.

Yayın Koordinatörü Ferda Öngün de istifa etti
Mollaveisoğlu'nun görevden alınmasından sonra gazetenin Yayın Koordinatörü Ferda Öngün de istifa etti. 

İstifa mektubunda "Hakkınızı helal edin" diyen Öngün, "Ben burada 'profesyonel bir gazeteci' olarak bulunmadım, çalıştığım her gün Atatürk’e ve Cumhuriyete olan borcumu ödedim. Lisedeyken kendime verdiğim 'ben gazeteci olacağım, Cumhuriyet'te çalışacağım' sözümü tuttum" yazdı. 

Öngün dün Twitter üzerinden, “Gazetecinin görevi aynı zamanda mesleğinin onurunu korumaktır. Genel yayın yönetmenim Tuncay Mollaveisoğlu onurlu bir gazetecidir" şeklinde bir destek mesajı  paylaşmıştı.