Abone Ol

Cihan Kolivar gözaltına alındı: Cihan Kolivar kimdir? Ekmek aptal toplumların gıdasıdır demişti

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın, "ekmek" ile ilgili sözlerine tepki göstererek, “Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir" ifadelerini kullanmıştı. Cihan Kolivar kim? Sözleriyle gündemin öne çıkan isimleri arasında yer alan Cihan Kolivar hakkında Cihan Kolivar kimdir? Merak ediliyor. Peki, Cihan Kolivar nereli?

Cihan Kolivar gözaltına alındı: Cihan Kolivar kimdir? Ekmek aptal toplumların gıdasıdır demişti

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, katıldığı bir programda söyledikleri gerekçe gösterilerek "Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçundan gözaltına alındı. Kolivar'ın ifadesi alınacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Habertürk televizyonunda 7 Kasım'da katıldığı bir programda sarf ettiği sözler nedeniyle Cihan Kolivar hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 301/1 maddesi uyarınca "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçundan resen soruşturma başlatıldı. Kolivar, soruşturma kapsamında Başsavcılığın talimatı üzerine şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı.

HaberTürk TV’de Afşin Yurdakul’un sunduğu programa katılan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" demişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın, "ekmek" ile ilgili sözlerine tepki göstererek, “Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

HaberTürk TV’de Afşin Yurdakul’un sunduğu programa katılan Kolivar şöyle konuştu:

"Hükûmetten ruhsatlı kurumlar olarak şunu istiyoruz; doğalgaz ve elektriği ev tipi verin. Madem siz temel gıda maddesi sayıyorsunuz, ben saymıyorum. Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber konuşmuyorum. Türkiye'de ekmek kişi başı tüketim 210 kilo; İsveç, Norveç, Danimarka, Japonya, İngiltere'de 45-50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor."

Programın sunucusu Afşin Yurdakul ise, Kolivar'ın sözlerine tepki gösterdi ve maliyet çerçevesinden çıkmaması gerektiğini söyledi. 

CİHAN KOLİVAR KİMDİR?

Cihan Kolivar 7 Nisan 1976'da Rize'nin Çayeli ilçesinde doğmuştur. Fırıncılık alanında uzun yıllar deneyim sahibi olan Cihan Kolivar, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanıdır.