Abone Ol

Çiğdem Toker: Ejderli menü ile tasarruf haberlerinin aynı güne sığması büyük talihsizliğimiz

Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki 30 Ağustos Resepsiyonu'nun mönüsünde yer alan "ejder meyveli, ciha tohumlu smoothie" adlı içecek üzerinden ciddiyetle yapılmayan tasarruf önlemlerini eleştirdi.

Ejderli menü ile tasarruf haberleri aynı gün çıkınca..

"Ejderli menü ile tasarruf haberlerinin aynı güne sığması büyük talihsizliğimiz" diyen Toker,  "Zorunlu olmayan kamu harcamalarının kısılmasını gerektiriyor.

Bütçeye maliyeti açıklanmayan, ülkenin yönetildiği Saray’daki davette, milyonlarca insanın adını ilk kez duyduğu “ejder meyveli, ciha tohumlu smoothie”li menüden feragat etmeyi mesela" diye yazdı.

Toker'in "Enflasyonla topyekûn mücadele" başlığıyla (4 Eylül 2018) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

O da maliye politikasındaki tasarruf önlemlerinin öyle göstermelik biçimde değil, gerçekten sonuç getirici olmasını gerektiriyor. Sonuç getirici önlemler ise zorunlu olmayan kamu harcamalarının kısılmasını gerektiriyor.

Bütçeye maliyeti açıklanmayan, ülkenin yönetildiği Saray’daki davette, milyonlarca insanın adını ilk kez duyduğu “ejder meyveli, ciha tohumlu smoothie”li menüden feragat etmeyi mesela.

Ejderli menü ile maliye politikasındaki tasarruf haberlerinin aynı güne sığması da bizim büyük talihsizliğimiz.

Sonuç olarak, dünkü haberler, IMF’ye başvurmaya ihtiyaç olmadığını anlatmak adına alınacak tedbirleri sıralarken inandırıcılığın altını çizdi.

Bakan Albayrak’ın ifadesinde “enflasyon ile topyekûn mücadele”deki “topyekûn” kısmının, yönetilenlerden çok yönetenleri ilgilendirdiği ise gün gibi ortadadır.