Abone Ol

Çiğdem Kışlalı'nın hukuk savaşı: Kansersin dediler iki memesini aldılar

Kocaeli'de yaşayan bir kadın 6 yıl önce sağ memesinin üst kısmında kitle benzeri bir şey fark edilmesi üzerine tedavi için özel bir hastaneye gitti. 'Kansersin' denilen kadının iki memesi de alındı...

Çiğdem Kışlalı'nın hukuk savaşı: Kansersin dediler iki memesini aldılar

Kocaeli'de yaşayan bir kadın 6 yıl önce sağ memesinin üst kısmında kitle benzeri bir şey fark edilmesi üzerine tedavi için özel bir hastaneye gitti. 'Kansersin' denilen kadının iki memesi de alındı. Daha sonra gittiği 2 hastanede kanser olmadığı ifade edilen kadın, hem maddi hem de manevi sıkıntılar yaşadığını anlatarak konuyu yargıya taşıdı. 

Kocaeli 1. Tüketici Mahkemesindeki duruşmaya, müşteki Çiğdem Kışlalı (51), davalı doktor T.C. ile taraf avukatları katıldı. Müşteki avukatı Asuman Arslan, bilirkişi raporunun kendilerine tebliğ edilmediğini aktararak, müvekkilinin ameliyat sonrasına ilişkin fotoğraflarını mahkeme başkanına sundu. Bilirkişi raporunun bir suretinin müşteki avukatına tebliğ edildiği duruşmada, davalı doktor T.C'nin avukatı Galip Onur Demirel de rapora karşı itiraz dilekçelerini tekrar etti. Mahkeme başkanı, bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunmak için süre vererek duruşmayı erteledi. 

"İKİ MEMEYİ DE ALDILAR"

Çiğdem Kışlalı, duruşma sonrası, 6 yıl önce sağ memesinin üst kısmında kitle benzeri bir şey fark edilmesi üzerine tedavi için Başiskele ilçesindeki özel bir hastaneye gittiğini söyledi.

Gittiği doktorun kendisini paniğe sevk ettiğini iddia eden Kışlalı, "Doktor, 'Kanser hücresi, vücudunu bir gün içerisinde de bir sene içerisinde de sarabilir.' dedi. Ne yapacağımızı bilemedik. Bütün tetkikler elimizde, karar vermemiz lazım; ameliyat olalım mı olmayalım mı? Biz de karar verdik. Kanserim zannettim. Sadece o kitle alınacaktı ama dediler ki 'Diğer memeyi de alalım mı?' Doktorlara güveniyoruz; 'Siz nasıl uygun görüyorsanız öyle yapın.' dedik. Onlar iki memeyi de aldılar." diye konuştu. 

HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

Kışlalı, 3 ameliyat geçirdiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şimdi doktorların avukatlarının savunması şu; 'Kendi isteğiyle estetik ameliyatı olmak istedi. Geldi biz de estetik ameliyatı yaptık.' Böyle bir şey yok. Ne bir sözlü demeçte ne de imzalı bir evrakta böyle bir istekte bulunmadım. Ameliyat sonrası kemoterapiye başlanacağı söylenmişti. Kocaeli Devlet Hastanesi Onkoloji Bölümüne elimdeki raporlarla gittiğimde 'Siz kanser değilsiniz.' diye ben hastaneden belge aldım. Sonra Sakarya'da özel bir hastaneye gittim, orada da bu belgeleri gösterdim. Yine oradan da rapor aldım. O belgelerle bana 'Sen kanser değilsin.' dediler. 1 ay sonra kemoterapiye başlayacağımı zannediyordum. Sonra kanser olmadığımı öğrenince dava açmaya karar verdik."

Hem maddi hem de manevi sıkıntılar yaşadığını anlatan Kışlalı, adaletin yerini bulmasını istediğini kaydetti.

"KANSER OLMADIĞIMA ŞÜKRETTİM"

Kışlalı, kanser olmadığına şükrettiğini ifade ederek, "Hakim beye bugün 'estetiğin böyle yapılmayacağını' gösteren fotoğraflar sundum." dedi.