Abone Ol

CHP'yi kurşunlayan şahıs yakalandı!

CHP Genel Merkezi'ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak bir kişi gözaltına alındı.

CHP'yi kurşunlayan şahıs yakalandı!

CHP Genel Merkezine silahlı saldırı ile ilgili olarak Haci Ali Hamurcu adlı bir kişi yakalandı.
ŞÜPHELİ TANIDIK BİR İSİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki hakkındaki yolsuzluk iddialarını dayandırdığı Hacı Ali Hamurcu'nun, "Belgelerle Yolsuzluk Şeytan Üçgeni" adlı kitabı nedeniyle yargılandığı davada, bazı bölümlerin bilgisi dışında kitaba eklendiğini, Kılıçdaroğlu'nun da kendisine para vaat ettiğini ancak vaatlerin yerine getirilmeyerek dolandırıldığını söylediği belirtilmişti.

AK Parti Kayseri milletvekili adayı Özhaseki'nin seçim bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Mehmet Özhaseki'ye yönelik yolsuzluk suçlamalarını, "değerli bir vatandaş" olarak nitelendirdiği Hacı Ali Hamurcu'nun iddialarına dayandırdığı anımsatılmıştı.

Hamurcu'nun, Özhaseki'ye yönelik suçlamalarının yer aldığı "Belgelerle Yolsuzluk Şeytan Üçgeni" adlı kitabı nedeniyle yargılandığı Kayseri 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne el yazısıyla kaleme alarak sunduğu ifadesinde, "Kitabı Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile yazdığını itiraf ettiği ancak kendisine para vaat eden Kılıçdaroğlu'nun söz verdiği vaatleri yerine getirmeyerek dolandırıldığını öne sürdüğü" kaydedilmişti.

Açıklamada, Hamurcu'nun ifadesinde kitabı kendisinin yazmadığını, kitabın bizzat Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla yazılıp basıldığını, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuoğlu'nun 'bu kitaptan 3-4 trilyon lira kazanabileceğini söylemesi' üzerine 'evet' demek zorunda kaldığını anlattığı aktarılarak Hacı Ali Hamurcu'nun şu ifadelerine yer verilmişti:
"10 Ocak 2013 Perşembe günü Şevki Kulkuloğlu ile birlikte Ankara'ya gittik. Şevki Kulkuloğlu ve genel başkanlarının görevlendirdiği iki milletvekili ile TBMM'de basının karşısına çıktık. Elime bir not verdiler, ben de okudum. Kitabın çıkacağını söyledim. Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile bir milletvekili ve ANKA Ajansın sahibi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanı Veli Özdemir, kitabın basımı için hazırlığa başladılar. Hatta Kemal Kılıçdaroğlu bir cenaze dolayısıyla Kayseri'ye geldiğinde kitabın basım işinin hızlandığını, çıktığında 100 bin tane kendisinin alacağını' söylemişti. Kitabın basım masraflarını da onlar karşıladı. Burada ben kandırıldım. Kitapla ilgili söz verdikleri ödemeyi de yapmadılar. İhtarname çektik cevap vermediler. Kitabın, hakkımda dava açılmasına neden olan kısımlarını bilgim dışında ekledikleri için de davacıyım. Benim mağduriyetimden faydalanıp beni kullandılar, kandırdılar, dolandırdılar."

Özhaseki, 7 bin lira manevi tazminat kazanmıştı

"Bir dolandırıcıyı kılavuz tutarak yıllarca Kayseri'ye yönelik iftiralarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, şimdi kılavuz tuttuğu dolandırıcı tarafından dolandırıcılık yapmakla suçlandığı" belirtilen açıklamada, şöyle devam edilmişti:
"Ödediği tazminatlarla kamuoyu nezdinde sıkışan Kılıçdaroğlu, Hamurcu'nun son itirafıyla 'darbe üstüne darbe yedi' yorumlarına muhatap oldu. Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar kılavuzu olan Hacı Ali Hamurcu'nun mahkemeye yaptığı açıklamalar, Başkan Mehmet Özhaseki üzerinden AK Parti'ye yönelik kirli bir komplo kurulduğunu da ortaya çıkarıyor."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 yılında TBMM bütçe görüşmeleri sırasında dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili çeşitli iddialarda bulunmuş, "Kayseri'de vilayet-yargı-belediye arasında yolsuzluk üçgeni olduğunu" öne sürmüştü.

Kılıçdaroğlu, bu iddiaları da dolandırıcılık suçundan cezaevinde bulunan eski belediye çalışanı Hacı Ali Hamurcu'ya dayandırmıştı.

CHP Milletvekilleri Şevki Kulkuloğlu, Atilla Kart ve Ömer Süha Aldan, 10 Ocak 2013'te dolandırıcılık suçundan 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Hacı Ali Hamurcu ile TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek Hamurcu'nun yolsuzlukları anlatan bir kitap yazdığını belirtmişler, basın toplantısından bir süre sonra ANKA firması "Belgelerle Yolsuzluğun Şeytan Üçgeni" adlı kitabı yayımlamıştı.

Bunun üzerine Mehmet Özhaseki'nin avukatı Mehmet Savruk, Hacı Ali Hamurcu ve yayıncı firma aleyhine Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmış, 7 Mayıs'ta sonuçlanan davada mahkeme Hacı Ali Hamurcu ve ANKA Yayıncılık'ın 7 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetmişti.

Ayrıca, Hacı Ali Hamurcu'nun cezalandırılması için Kayseri 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.