Abone Ol

CHP'nin anketçisinden şok öneri: HDP kampanya yapmasın!

CHP'ye yakınlığıyla bilinen SONAR Araştırmanı'nın sahibi Hakan Bayrakçı referandum arefesinde isyan etti. Bayrakçı HDP'nin kampanyasının 'Hayır' cephesine zarar verdiğini söyledi.

CHP'nin anketçisi: HDP kampanya yapmasın!

Anayasa referandum sonuçlarına ilişkin en son değerlendirme kamuoyunda 'CHP'nin anketçisi' diye anılan SONAR Araştırma'nın sahibi Hakan Bayrakçı'dan geldi.

CNN Türk'te yayınlanan Ne Oluyor? programında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan Hakan Bayrakçı, HDP'nin referandum kampanyasındaki 'Hayır' tavrını eleştirdi.

SEÇMEN HDP-CHP BİRLİKTELİĞİ DİYE YORUMLAR

"HDP mümkünse kampanya yapmasın" diyen Bayrakçı, şunları söyledi:

"Kelepçeledi ellerini Aylin Nazlıaka, etrafını CHP'liler sardı diyorduk, hayır HDP'li milletvekilleri de onu korumaya geldiler. İşte o öyle olduğu zaman Nazlıaka yüzde 100 haklı olsa bile onu koruyan HDP'li vekiller olduğu zaman seçmen şöyle bakar olaya: 'HDP-CHP el ele, karşısında MHP ile AK Parti.'

Bu konu çok önemli, bu referandumun sonucunu tayin edecek. Önerim belli, 4 ay önce de anlattım, HDP mümkünse kampanya yapmasın. HDP, 'Hayır' tavrını ve kampanyasını kuvvetle yaparsa bu 'hayır' cephesine verilecek en büyük zarardır."

TWITTER'DAN CEVAP VERDİ: HALK HDP'Yİ SEVMİYOR

Canlı yayında yaptığı konuşmadan rahatsız olan HDP'lilerin tepkileri üzerine, sosyal medyadan açıklama yapan Bayrakçı, "HDP'liler kızıyor. Ben anket sonuçlarını söyledim. Halk, HDP'yi sevmiyor. Kendi fikrim ise, keşke PKK'sız bir Türkiye parti olabilseydi" dedi.