Abone Ol

CHP'liler Kılıçdaroğlu'nun çılgın projesini tartışıyor: 16'lı masaya 139 vekil mi vereceğiz?

CHP'li bir siyasetçi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Değil Altılı Masa, Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı Masa kuracağım" sözleri için, “Bu Altılı Masa'ya 39, on altılı masaya 139 vekil vereceğiz mi demek?” diye sordu.

CHP'liler Kılıçdaroğlu'nun çılgın projesini tartışıyor: 16'lı masaya 139 vekil mi vereceğiz?

DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat ve İYİ Parti’nin CHP listelerinden Meclis’e 39 milletvekili göndermesinin tartışmaları sürüyor. Seçimde beklenen oy artışı sağlanamayınca milletvekili sayısı 2018 seçimlerinin de gerisine düşen CHP’de partililer bu kararı alanlara tepki gösteriyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta “Hiçbirimiz umutsuzluğa kapılmayacağız. Türkiye'nin aydınlığa çıkması için değil Altılı Masa, gerekirse on altılı masa kuracağım” sözleri bu tartışmayı daha da alevlendirdi.

Gazete Duvar'ın haberine göre; ortak liste kararı ile diğer partilere ölçüsüz milletvekili verildiğini savunan CHP’li bir siyasetçi, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine gönderme yaparak, “Bu Altılı Masa'ya 39, on altılı masaya 139 vekil vereceğiz mi demek?” diye sordu.