Abone Ol

CHP'li vekillerden gizli oturum sonrası ilginç espri: A Haber izlemiş gibi olduk

Medyafaresi.com kulis haber- Meclisteki kapalı oturumda konuşulanlar 10 yıl süreyle gizli tutulacak. Toplantıdan çıkan CHP'li vekillerin kendi aralarındaki değerlendirmeleri ise ilginçti..

CHP'li vekillerden ilginç espri: A Haber izlemiş gibi..

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com kulis haber

TBMM Genel Kurulu dün İdlib'deki gelişmeler 6.5 saat süren kapalı oturumda ele alındı.

Meclis toplantısının ardından kendi aralarında sohbet eden CHP'li vekillerin “A haber izlemiş gibi olduk” esprisini yapması dikkat çekti.

Genel Kurul’da sinyal kesici jammer kullanılırken, milletvekilleri sık sık telefonla konuşabilmek için salon dışına çıkmak durumunda kaldı.

Kapalı oturumda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu süreçle ilgili Meclis'e bilgi verdi.

Bakanların bilgi sunuşundan sonra TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileri de değerlendirmelerde bulundu. CHP adına emekli diplomat İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi. İYİ  Parti adına Ahmet Kemal Erozan. MHP adına Grup başkanvekili Erkan Akçay.  HDP adına Adana Milletvekili Tülay H. Oruç ve gurup başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç konuştu.

10 YIL BOYUNCA DEVLET SIRRI SAYILIYOR

TBMM iç tüzüğüne göre kapalı oturuma milletvekilleri, bakanlar katılıyor. Oturumda sadece yeminli stenograflar ve işitme engelli kavaslar görev yapıyor.

Kapalı oturum sona erdiğinde tutanaklar mühürlenecek ve 10 yıl boyunca 'devlet sırrı' kapsamında saklanacak. Oturumun içeriğine ilişkin haber de yazılamayacak.