Abone Ol

CHP'li Tanrıkulu'ndan Adalet Bakanlığı'na Twitter'dan Adalet Arayışı Tepkisi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Fatma Yasak’a şiddet uygulayan eski eşi Alper Tasalı'nın, şiddetin sosyal medyadan paylaşmasının ardından gözaltına alınmasını eleştirdi.

CHP'li Tanrıkulu'ndan Adalet Bakanlığı'na Twitter'dan Adalet Tepkisi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul’da yaşayan Fatma Yasak’a şiddet uygulayan eski eşinin, Yasak’ın gördüğü şiddeti sosyal medyadan paylaşmasının ardından gözaltına alınmasını eleştirerek, “TT’de kalmak çok önemli. Bu Adalet Bakanlığı’nın kulağına küpe olsun. Dolayısıyla yargının, savcının, güvenlik makamlarının kadına karşı şiddet konusunda bu duyarsızlıkları, sonuçta sosyal medyadan ‘adalet’ aramayı bir yöntem olarak önümüze getirmiş durumda” dedi.

İstanbul’da yaşayan Fatma Yasak, şiddet gördüğü eşinden anlaşmalı olarak boşandı. Fakat eski eşi Alper T., onu tehdit etmeye başladı. Fatma Yasak, İçişleri Bakanlığı’nın kadına yönelik şiddetle ilgili oluşturduğu KADES uygulamasından 3 kez bildirimde bulundu. Ancak Alper T. durumu fark etti ve Yasak’a müdahale etti. Yasak, Alper T.’nin elinden kurtulduktan sonra polise gitti. Alper T., gözaltına alındı; mahkeme aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yasak, yaşadıklarını sosyal medyadan paylaşınca Alper T. hakkında yeniden gözaltı kararı çıkarıldı.

Sezgin Tanrıkulu, Yasak’ın sosyal medya paylaşımlarının ardından eski eşi için tekrar gözaltı kararı verilmesini “TT’de (trend topic) adalet” olarak yorumlayarak, şunları belirtti:

“Tabii sosyal medya üzerinden ‘adalet’ aramak maalesef kötü bir şey. Çünkü savcılar duyarsız, yargı organları duyarsız. Dolayısıyla medyada gündeme geldiğinde bir kamuoyu oluşuyor ve Savcılık harekete geçiyor. Neden bunu söylüyorum? ‘TT’de kalmak çok önemli, dün bunu Fatma Yasak söyledi, Fatma Yasak. Silivri'ye kaçırılmıştı ve kaçıran erkek serbest bırakılmıştı. Dün gün boyu ‘TT’de kaldığı için yeniden soruşturma başlatıldı ve kaçıran erkek gözaltına alındı. ‘TT’de kalmak çok önemli, bu Adalet Bakanlığı’nın kulağına küpe olsun. Dolayısıyla yargının, savcının, güvenlik makamlarının kadına karşı şiddet konusunda bu duyarsızlıkları sonuçta sosyal medyadan ‘adalet’ aramayı bir yöntem olarak önümüze getirmiş durumda.

“BU HÜKÜMET DÖNEMİNDE ADALET SOSYAL MEDYADA”

Gerçek anlamda ‘adalet’ gerçekleşirse bu yurttaşımızın dediği gibi TT’de kalmak çok önemli olmayabilir ama bu Adalet Bakanlığı döneminde, bu hükümet döneminde maalesef sosyal medya ‘adalet’ dağıtmaya ve ‘adaleti’ sağlamaya çalışıyor. Çünkü yurttaşlarımızın yargıya olan güveni en diplerde, yüzde 30'lar civarında, belki daha da altında şu anda.

ANKA