Abone Ol

CHP'li Tanal Mecliste korona teftişine çıktı

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı yapılan mücadele kapsamında TBMM’de bir kısım milletvekili geçtiğimiz haftadan itibaren danışman, sekreter olmak üzere çalışma ofisindeki personelini eve göndermeye başladı.

CHP'li Tanal Mecliste korona teftişine çıktı

Milletvekillerinin bir kısmının sekretaryası evden çalışıyor,  genel kurul da partilerin sembolik sayıda vekilleri hazır bulunuyor. Vekiller birer metre arayla oturmaya dikkat ediyor.

Hülya Karabağlı  - Medyafaresi.com Özel Haber

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı yapılan mücadele kapsamında TBMM’de bir kısım milletvekili geçtiğimiz haftadan itibaren danışman, sekreter olmak üzere çalışma ofisindeki personelini eve göndermeye başladı. Sekretaryanın evden çalışmasına dönük uygulamaların önümüzdeki günlerde giderek artması beklenirken CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal,  virüs için  en tehlikeli yerlerden birinin Meclis olduğunu  söyledi.

Geçtiğimiz haftadan itibaren personelinin evden çalıştığına dikkat çeken Tanal, “Servis ve otobüsle gelen personelime gelmeyin dedim. Evden çalışıyorlar. Meclis’te odanızı temizliyorlar benim odamı temizleyen insan neyle geliyor, toplum içinde dolaşıp geliyor. Bu çocuklar toplu ulaşım araçları ile gidip geliyor. Yokluğun gözü kör olsun herkesin arabası yok ki” dedi.

CHP'li Tanal Mecliste korona teftişine çıktı - Resim: 1

Meclis’e hafta sonu teftişi

Meclis kampüsünde hafta sonu teftişi yapan CHP’li Tanal, coronovirüs mücadelesinde en çok dikkat edilen kapı kolları konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu. Milletvekili ofislerinin bulunduğu ve normal zamanda hafta içinde yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Halkla İlişkiler Binası’na da giden Tanal,  ara kapıların sabitlenmediği için elle açıldığını belirterek şunları söyledi:

CHP'li Tanal Mecliste korona teftişine çıktı - Resim: 2

“Halkla ilişkiler binasının döner kapısını otomatik hale getirmişler, buradan dokunmadan girebiliyorsunuz ama içerideki kapıların hepsi sabit hale getirilip açık kalması gerekirken hepsi kapalı. Binada asansör kullanmadan merdivenlerle 4. kattaki odama çıktım, ama  ara kapıların önüne bir çiçek konularak açık bırakabilirdi hepsi kapalı olduğu için peçeteyle açtım.

CHP'li Tanal Mecliste korona teftişine çıktı - Resim: 3

Basın kapısı otomatik değil ama sabit hale getirmişler dokunmadan geçilebiliyor. Komisyonlar kapalı  ve otomatik. Basına girişteki ara kapı kapalı, bence açık tutulmalı”.

Tanal, Meclis’in giriş kapılarına en kısa zamanda termometre konularak yüksek ateş çıkanların tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

CHP'li Tanal Mecliste korona teftişine çıktı - Resim: 4

TBMM Genel Kurulu’nda geçtiğimiz haftadan itibaren milletvekili sıralarında bir koltuk boş bırakıldı. Boş bırakılması istenilen masanın üzerine, "Sizin ve çevrenizin sağlığı açısından yeterli mesafeyi koruyarak oturduğunuz için teşekkür ederiz" yazılı not bırakıldı. Siyasi parti gruplarının ortak mutabakatıyla Genel Kurulda  sembolik sayıda milletvekili hazır bulunuyor.