Abone Ol

CHP: Mafya Siyaset Emniyet Hattındaki Kanalizasyon Boruları Patladı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, son günlerdeki iddiaları ile gündemi belirleyen suç örgütü lideri Sedat Peker'in iktidarla ilişkilerini eleştirdi.

CHP: Mafya Siyaset Emniyet Hattındaki Kanalizasyon Boruları Patladı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında son günlerdeki iddiaları ile gündemi belireyen suç örgütü lideri Sedat Peker'in iktidarla ilişkilerini eleştirdi.

''Bir skandal hazmedilmeden, diğeri patlıyor. Hafta sonu, yurt dışına kaçmış bir suç örgütü başının açıklamalarıyla, Mafya-Siyaset-Emniyet hattında döşenmiş kanalizasyon boruları, bir kez daha patladı. Ortalığa salınan pis kokular, dayanılır gibi değil'' ifadelerini kullanan Öztrak, Erdoğan'ın yıllar önce söylediği sözleri hatırlattı.

Öztrak, ''Bundan 8 yıl önce ne demişti Erdoğan? “Artık bu ülkede çeteler dönemi bitmiştir. Mafya dönemi bitmiştir. Cunta dönemi geri gelmemek üzere bitmiştir”. Ne demiş atalarımız? Büyük lokma ye, ama büyük söz söyleme… Görüyoruz neyin bitip neyin başladığını… Birkaç yıl öncesine kadar, Erdoğan ile aynı fotoğraf karelerine giren, Seçimlerde AK Parti lehine mitingler yapmasına izin verilen, kendisine koruma olarak Türk polisi tahsis edilen bir suç örgütü başı, Şimdi konuşmaya başladı. “En güçlü ortaklık suç ortaklığıdır”'' diye konuştu.

''SUÇ ORTAKLARI GÖBEKTEN BAĞLIDIR''

Öztrak şöyle devam etti: '

'Çünkü suç ortakları birbirine göbekten bağlıdır. Birbirine mecburdur. O nedenle de kolay kolay konuşmazlar. Ama şimdi bu şahıs konuşuyor. Mafya konuşuyor, hükümet susuyor. İddialar da öyle böyle değil. FETÖ’cü yaftasıyla insanların içeri attırılıp, Bodrum’daki marinalarına çökülmesine, Kolombiya’dan gelen kokainlerden, bir gazetecinin öldürülmesine kadar Pek çok korkunç olay dile getiriliyor. Bu itiraflara bakılırsa, Ülke, Kurtlar Vadisi’ne dönmüş.''

''CUMHUR İTTİFAKI AK PARTİ VE MHP'DEN OLUŞMUYOR''

Cumhur İttifakı'na yüklenen Öztrak sözlerini şöyle sonlandırdı: ''Bu ülkede CİMER’e başvuru var diye, Belediye Başkanlarımız hakkında derhal inceleme başlatılıyor. Ama bu korkunç itiraflar için, tek bir Cumhuriyet Savcısı kılını kıpırdatmıyor. Bu korkunç iddialar, herhangi bir demokratik hukuk devletinde olsa, iktidar harekete geçer, savcılar soruşturma başlatır, gazeteler, televizyonlar günlerce haber yapardı.

Ama bunların hiçbiri Türkiye’de olmuyor. Bu da açıkça gösteriyor ki, Cumhur ittifakı sadece AK Parti ve MHP’den oluşmuyor. Mafya da bu ittifakın ortağı ve aparatı… Cumhur İttifakı, Cürüm İttifakı olmuş.

Tüm bunlar ortadayken, “Atama İçişleri Bakanı”, utanmadan, sıkılmadan Sayın Genel Başkanımıza hakaret etmeye cüret ediyor. Suç örgütünün başı, Rize’de AK Parti için miting yaparken, makbuldü. Akademisyenlerin kanlarıyla banyo yaparken, yerli ve milliydi. Türk polisi koruma olarak verilirken, muteberdi. İtiraflara başlayınca mı, suç örgütü yöneticisi olduğunu anladınız?

Hayırdır beyler, Mafya-Siyaset-Emniyet hattında patlayan kanalizasyon boruları, Neden bu kadar panik yarattı? Bu hezeyanınız, bu heyecanınız neden? Bu mafya babasına, “Nisan ayında ülkede birçok şey değişecek” deyip, kendisine ülkeye dönüş sözü veren devlet yetkilisi kim?''